Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Που θα βρέξει την Πέμπτη 30 Απριλίου [vid]

Σάκης Αρναούτογλου καιρός: Στα δυτικά, τα νότια, την ανατολική νησιωτική χώρα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα στα βορειοανατολικά κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές

ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στο νότιο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

«Την Πέμπτη, αρχικά στα βορειοανατολικά και στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, αναμένονται κατά τόπους αυξημένες συννεφιές, με τοπικές μπόρες», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου. Λίγες παροδικά αυξημένες συννεφιές στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί άστατος στα ηπειρωτικά, με βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Παροδικές βροχές αναμένονται, επίσης, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε πολύ τοπικό επίπεδο στη βόρεια Ελλάδα. Η Πρωτομαγιά θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες τοπικές συννεφιές, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοανατολικά ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ ανά περιοχή για την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την εξέλιξη του καιρού μέσω δορυφόρου:


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στο Ιόνιο νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιή συννεφιά. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ στα νοτιοανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα