Τούρκοι Έβρος: Διπλή πρόκληση στα σύνορα [vids]

15:11 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Τούρκοι Έβρος: Κλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα στα σύνορα του Έβρου. Σε διάστημα δύο ωρών άντρες της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής εμφανίστηκαν στην περιοχή του Τυχερού και πυροβόλησαν απρόκλητα στον αέρα. Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ύστερα από το σοβαρό περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε βάρος Ελλήνων και Γερμανών, μέρος της αποστολής της Frontex, στον Έβρο, όπως είχε μεταδώσει το Spiegel, νέα

περιστατικά σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης. Το πρώτο καταγράφηκε περίπου στις 11 το βράδυ. Δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού χωρίς καμία φωτεινή ένδειξη και στο σήμα Ελλήνων συνοριοφυλάκων απάντησαν με πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Και αυτό δεν είχε καμία σήμανση και οι επιβαίνοντες έριξαν πυρά στον αέρα.

Στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας σημειώνουν ότι η στάση των ελληνικών Αρχών στον Έβρο έχει εκνευρίσει την Τουρκία που προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα χρησιμοποιώντας ως «προμετωπίδα» τη Στρατοχωροφυλακή. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι ελληνικές δυνάμεις αντέδρασαν με ψυχραιμία και έτσι τα επεισόδια δεν έλαβαν έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, σε μία πρωτοφανή πρόκληση, ζεύγος τουρκικών F16 πέταξε πάνω από τον Έβρο σε ύψος από 500 έως 10.000 πόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τουρκικά F-16 που κινήθηκαν πάνω από την ελληνική επικράτεια σε διάφορα ύψη, επιχείρησαν να παρενοχλήσουν ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο πετούσε στην ελληνική πλευρά του Έβρου με αποστολή την επιτήρηση των συνόρων για τον εντοπισμό μεταναστών. Η προκλητική ενέργεια των τουρκικών μαχητικών αποτέλεσε σημαντική ποιοτική κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας, δεδομένου ότι τα μαχητικά αεροσκάφη μπορούν να προκαλέσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην πτήση των πολύ πιο αργών ελικοπτέρων που κινδυνεύουν να τεθούν εκτός παραμέτρων πτήσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα