Σπάνιο βίντεο του Θανάση Βέγγου να ηχογραφεί αυτό το μοναδικό γέλιο σαν κλάμα

Σε ένα σπάνιο βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ στα μέσα της δεκαετίας του 2000 βλέπουμε τον 74χρονο τότε Θανάση Βέγγο την στιγμή που ηχογραφεί το περίφημο γέλιο του για τις ανάγκες  του σπουδαίου έργου του συνθέτη Νίκου Κυπουργού «Τα μυστικά του Κήπου»

Ήταν ένα από τους καλύτερους δίσκους που κυκλοφόρησαν το 2001 . Οι μουσικές αυτού του δίσκου γράφτηκαν για παιδικές θεατρικές παραστάσεις, σχεδόν όλες μέσα

στην τελευταία δεκαετία. Ο Θανάσης Βέγγος συμμετέχει ως … ράπερ στην Μπαλάντα των σκουπιδιών.

Αυτό το τραγούδι έπεισε και τον Θανάση Βέγγο να πει τελικά το ναι. Του το είχε στείλει ο Νίκος Kυπουργός μαζί με άλλα δύο για να πάρει μια ιδέα, οπότε του τηλεφωνάει ο Βέγγος: «Μετά από αυτό που άκουσα με τον Αηδονίδη, μαέστρο, δεν μπορώ να μην έρθω». Είχε κλάψει με το τραγούδι.

«Στην αρχή δεν τον έβρισκα», λέει ο Ν. Kυπουργός. «Εχει συνέχεια γυρίσματα για το σίριαλ, μου λέει η γυναίκα του, φεύγει 8 το πρωί κι έρχεται 1 το βράδυ, ένα Σάββατο έχει ελεύθερο για να βλέπει τα εγγονάκια του. Kι ο ίδιος, όταν με τα πολλά μιλήσαμε, μου είπε τι με θέλετε εμένα, έχω πάθει και το ατύχημα και δεν μπορώ να μιλήσω καλά κ.λπ. Απίστευτης σεμνότητας άνθρωπος… Τον ήθελα για την Μπαλάντα των σκουπιδιών, όπου η Πασπαλά κι ο Χριστοφέλλης τραγουδούν ως σκουπίδια και χρειάζεται εκεί μια φωνή ενός ιδιόρρυθμου ράπερ – τον θεωρούσα ως τον ιδεωδέστερο. Οπως και αποδείχθηκε. Μου έκανε τη μεγάλη τιμή και ήρθε, και είναι πραγματικά απολαυστικός».

Ακούστε το υπέροχο τραγούδι  «Η μπαλάντα των σκουπιδιών» με τον Θανάση Βέγγο, την Έλλη Πασπαλά και τον Άρη Χριστοφέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπάνιο, Θανάση Βέγγου,spanio, thanasi vengou