Άνοιγμα σχολείων: Δεν υπάρχει διάλογος με το υπουργείο καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ [vid]

Άνοιγμα σχολείων: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση και διάλογος με το υπουργείο» δήλωσε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος για το άνοιγμα των σχολείων και πώς αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί. Όπως υποστήριξε ο κ. Τσούχλος είναι υπέρ του να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και να μην

υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά την υγεία των μαθητών, των οικογενειών και του διδακτικού προσωπικού.

Ωστόσο, ανέφερε, ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και δέκα χρόνια δε γίνονται προσλήψεις, κάτι που ζητούσε η ΟΛΜΕ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το δημόσιο σχολείο λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό από αναπληρωτές, ενώ πολλά είναι τα σχολεία που δεν έχουν καλύψει καν την περικομμένη ύλη.

Μόνο με ειδικό πρόγραμμα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα η Γ’ λυκείου ώστε τα τμήματα να είναι αραιά, είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Σε περίπτωση που λειτουργήσουν ξανά όλες οι τάξεις του γυμνασίου και λυκείου, υπογράμμισε, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, καθώς τα σχολεία είναι υπερπλήρη. «Το υπουργείο είναι υπεύθυνο και πρέπει να πάρει αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να δώσει στο Μέγαρο Μαξίμου την τελική της εισήγηση για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού από τις 4 Μαΐου και ειδικά την τελική της πρόταση για τα σχολεία, καθώς το άνοιγμα διχάζει ακόμη την κυβέρνηση, αλλά και τους ίδιους τους ειδικούς.

Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο, καθώς οι πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» αναφέρουν ότι μαίνεται «πόλεμος» μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης αλλά και ειδικών.  Ως βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, η οποία αναμένεται στις 11 ή στις 18 Μαΐου, προκειμένου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης, πάντως, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει μεν τις συστάσεις των ειδικών, αλλά η κατεύθυνση που υπάρχει είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και απομένει να ξεκαθαριστεί η ιεράρχηση και η σειρά με την οποία θα γίνει αυτό.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επεσήμανε πως «θα ανοίξουν τα σχολεία, πιθανότατα σε διαφορετικές φάσεις (Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά) αλλά πάντως θα ανοίξουν». Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι «ο χρονισμός είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από πολλές συνθήκες, έχει να κάνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, την εξάπλωση της επιδημίας, με περιβαλλοντικές συνθήκες – αλλά πάντως, εφόσον κυλήσουν έτσι τα πράγματα, θα ανοίξουν τα σχολεία με την επιφύλαξη της άποψης των επιδημιολόγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα