Ρένα Βλαχοπούλου: Σε αυτή την ταινία ήταν έγκυος – Το παιδί που ποτέ δεν ήρθε [vids & pics]

Ρένα Βλαχοπούλου: Το όνειρο της μεγάλης ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου ήταν να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία που θα γυριστεί στο αγαπημένο της νησί την Κέρκυρα, όνειρο που σε ανύποπτο χρόνο είναι εκμυστηρευθεί στον Φίνο. Ήταν άλλωστε γνωστό ότι ο «πατριάρχης» του ελληνικού κινηματογράφου δεν χαλούσε χατήρι στις αγαπημένες του πρωταγωνίστριες, όπως ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη και η Ζωή Λάσκαρη.

Έτσι, το 1972, γυρίστηκε η ταινία «Η κόμισα της Κέρκυρας», με πρωταγωνιστές την Ρένα Βλαχοπούλου

και τον Αλέκο Αλεξανδράκη, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου.

Και έτσι μπορεί το όνειρο της Βλαχοπούλου να έγινε πραγματικότητα όμως ένα προσωπικό της θέμα συνδέθηκε με εκείνη την ταινία. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της, η αγαπημένη κωμική ηθοποιός ήταν έγκυος, ωστόσο το παιδί αυτό δεν θέλησε να το κρατήσει.

Κάτι που όμως λέγεται, είχε συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν. Όπως και να ‘χει, η Βλαχοπούλου και σε αυτή την ταινία δίνει τον καλύτερό της εαυτό, φαίνεται ξεκάθαρα ότι απολάμβανε κάθε σκηνή και κάθε πλάνο, παίρνοντας δύναμη από την αύρα του τόπου της.

Μάλιστα ο  Μάκης Δελαπόρτας είχε εκμυστηρευτεί για την Ρένα Βλαχοπούλου παλιότερα σε συνέντευξή του:

«Της Ρένας δεν της έλειπε το παιδί. Είχε μια άλλη άποψη. Ήθελε αν έκανε παιδί να το μεγαλώσει μόνη της και όχι ξένα χέρια. Έλεγε «η ζωή μου είναι ταγμένη στο θέατρο. Το πρωί έχω γυρίσματα, το βράδυ έχω θέατρο, μετά έχω μαγαζί. Το παιδί δεν θα με βλέπει. Δεν έχω δικαίωμα το παιδί να το μεγαλώσουν ξένα χέρια». Δεν το ήθελε αυτό.

Και για αυτό σε κάποιες ταινίες, στην «Κόμισσα της Κέρκυρας» είναι έγκυος ας πούμε η Ρένα και εκεί το έριξε. Έχει ρίξει πολλά παιδιά.Δεν το μετάνιωσε ποτέ που δεν έκανε παιδί» ανέφερε ο ηθοποιός ο οποίος πρόσθεσε πως κάποια ήταν και αποβολές.

Η Κόμισσα της Κέρκυρας: Η υπόθεση της ταινίας

Ένας επιχειρηματίας, ο Σωτήρης Καρέλης (Αλέκος Αλεξανδράκης), παρουσιάζεται στη δασκάλα πιάνου και δύο φορές χήρα, τη σιόρα Αντζολίνα (Ρένα Βλαχοπούλου), και της ζητάει να του πουλήσει το αρχοντικό της για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο.

Εκείνες τις μέρες φτάνει στην Κέρκυρα ένα ιταλικό μουσικό γκρουπ, το οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η τραγουδίστριά του Αλίντα Ρίτσι. Η Αντζολίνα πείθεται, όχι μόνο να τους φιλοξενήσει σπίτι της, αλλά και να αντικαταστήσει την τραγουδίστρια.

Η συνέχεια, όμως, είναι γεμάτη μπερδέματα διότι στο νησί έρχεται η αρχική τραγουδίστρια του γκρουπ με τον αρραβωνιαστικό της (Ορφέας Ζάχος), και όλοι αρχίζουν να ψάχνονται για τις πραγματικές τους ταυτότητες! Αναπόφευκτα δημιουργούνται μεγάλες παρεξηγήσεις, που προκαλούν όμως άφθονο γέλιο. Και ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, το τέλος είναι καλό για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρένα Βλαχοπούλου, [vids,rena vlachopoulou, [vids