Νίκη Λυμπεράκη έγκυος: Η εγκυμοσύνη, η αγοραφοβία και ο Ιντιάνα Τζόουνς [vid &pics]

Νίκη Λυμπεράκη έγκυος: Η ανκοργούμαν του Open διανύει τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της και περιμένει πώς και πώς τον καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της και γνωστό δικηγόρο, Αλέξανδρο Χατζόπουλο. Η Νίκη Λυμπεράκη είναι πολύ ευτυχισμένη, ενώ πάντα προσπαθεί να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

H δημοσιογραφική πορεία της Νίκης Λυμπεράκη ξεκίνησε από ένα αναπάντεχο, βροχερό απόγευμα στην οδό Χρήστου Λαδά που έμελλε να της αναποδογυρίσει τη ζωή. Προηγουμένως είχε εκπλήξει τον εαυτό της αναμετρούμενη με την αγοραφοβία που λέει ότι

την κατατρέχει. Την κέρδισε. Είκοσι χρόνια μετά από εκείνο το καθοριστικό απόγευμα η Νίκη Λυμπεράκη κερδίζει το κοινό χάρη στην κατάρτιση, στη στάση, στον λόγο και την έμφυτη κομψότητα της.

Όπως η ίδια έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Gala η δημοσιογραφία ήρθε τυχαία στη ζωή της αφού μικρή ήθελε να γίνει Ιντιάνα Τζόουνς!

«Έβλεπα πολύ Ιντιάνα Τζόουνς και έλεγα ότι θα γίνω αιγυπτιολόγος. Στο σχολείο, όμως, είχα μια καταπληκτική φιλόλογο που μου εξήγησε ότι και αρχαιολόγος να σπουδάσω τελικά θα γίνω φιλόλογος γιατί στην Ελλάδα δεν ήταν πολύ εύκολο να φτάσεις να ασχοληθείς με ανασκαφές. Μετά έβλεπα «Μάτλοκ». Ήθελα να γίνω δικηγόρος να σηκώνομαι και να λέω «Ενσταση!». Από την τηλεόραση έπαιρνα τις αναφορές μου. Γιατί βιβλίο δεν άνοιγα. Άργησα πολύ, από το Γυμνάσιο άρχισα να εκτιμώ τα βιβλία και τη μάθηση. Τελικά μπήκα στη Νομική και κάπως τυχαία βρέθηκα στα μέσα ενημέ­ρωσης.

Ο Γιάννης Πολίτης, συντοπίτης, μακρινός συγγενής και άνθρωπος πολύ αγαπημένος μου, κάποια στιγμή όταν ήμουν φοιτήτρια μου είπε: «Θες να ‘ρθεις από “Τα Νέα” να δεις πώς είναι;». Τη θυμάμαι ακόμη τη μέρα που πήγα. Έβρεχε, έριχνε καρεκλοπόδαρα. Είχα φτάσει με τρομερό άγχος γιατί έχω και μια σχετική αγοραφοβία. Τελικά μπήκα. Και ήταν τόσο μαγικό αυτό που συνέβαι­νε, που κόλλησα. Πολύ άσχημα. Μέχρι τότε μάθαινα γερμανικά, ήθελα να πάω στο Μόναχο να κάνω μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο. Μέσα σε ένα απόγευμα στη Χρήστου Λαδά άλλαξαν όλα. Του χρωστάω του Γιάννη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο Gala, η Νίκη Λυμπεράκη ομολογεί πως «προφανώς ο ΣΚΑΪ μού έδωσε μεγάλες ευκαιρίες. Και βέβαια πολύ μεγάλη ευκαιρία και πολύ μεγάλο στοίχημα είναι το OPEN. Το γεγονός ότι μου πρότειναν να αναλάβω ένα δελτίο ειδήσεων είναι πολύ τιμητικό, είναι μια τεράστια ευκαιρία»

H Νίκη Λυμπεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία, καθώς από φοιτήτρια ήδη εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και γερμανικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα