Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Θεραπεία και αντιμετώπιση

Μαύροι κύκλοι στα μάτια: Η εικόνα αυτή μετά από μία δύσκολη μέρα ή νύχτα προσθέτει στο πρόσωπό μας χρόνια και κούραση. Πως όμως αντιμετωπίζουν διάσημοι σταρ τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου, την κούραση των ματιών (π.χ. μετά από πολλές ώρες διαβάσματος ή παρακολούθησης οθόνης) από την κατακράτηση υγρών και την αφυδάτωση λόγω κατανάλωσης

καφέ ή αλκοόλ και πολλούς άλλους παράγοντες.

Κομπρέσες και παγάκια!

O Sam Visser είναι ο αγαπημένος makeup artist διάσημων μοντέλων όπως η Bella και η Gigi Hadid, η Sara Sampaio και πολλές ακόμα. Ο Sam για να εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο, χρησιμοποιεί ένα κόλπο που εφάρμοζαν και οι παλιές ντίβες του Χόλιγουντ: τα παγάκια.


Η θρυλική Joan Crawford συνήθιζε κάθε πρωί να βυθίζει το πρόσωπό της μέσα σε ένα μπολ με παγάκια για να έχει σφριγηλό δέρμα χωρίς μαύρους κύκλους.

Η Joan Crawford

Ο Sam πάλι προτείνει ήπιο μασάζ με ένα παγάκι γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και μετά σε όλο το πρόσωπο και χρήση ενός face roller (ειδικό εργαλείο μασάζ προσώπου) ενώ μετά καλύπτει την περιοχή με ένα μείγμα primer και φον ντε τεν και για το φινίρισμα χρησιμοποιεί διάφανη πούδρα και κάποιο highlighter επίσης σε μορφή πούδρας (shimmer). Εναλλακτικά, οι παραδοσιακές «συνταγές» καταπολέμησης των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων -παγωμένες κομπρέσες με τσάι ή χαμομήλι, ροδέλες αγγουριού ή πατάτας, παγάκια- θα σου προσφέρουν σίγουρα άμεση ανακούφιση.

Ενυδάτωση

Βασικό ρόλο στην καταπολέμηση του πρηξίματος κάτω από τα μάτια παίζει η καλή ενυδάτωση. Ξεκίνα τη μέρα σου πίνοντας έναν φρέσκο πράσινο χυμό ή ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Μάσκα ματιών

Αφιέρωσε δέκα λεπτά από το χρόνο σου για να δώσεις λίγη αγάπη στην περιοχή των ματιών. Βάλε μια κρύα μάσκα που καταπολεμά τα κουρασμένα μάτια και εξαφανίζει το πρήξιμο ή εναλλακτικά μια κρύα κομπρέσα, ακόμα και σακουλάκια πράσινου ή μαύρου τσαγιού, που θα έχεις προηγουμένως βάλει στην κατάψυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα