Λάρισα Ρομά: Κανένα νέο θετικό δείγμα για κορονοϊό στον συνοικισμό μετά από εξέταση 200 κατοίκων

Λάρισα Ρομά:  Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τα τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στον συνοικισμό των Ρομά στην περιοχή Νέα Σμύρνη της Λάρισας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στις 200 εναπομείνασες δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη συνοικία των Ρομά στη Λάρισα και εξετάστηκαν από τον ΕΟΔΥ,

δε βρέθηκε κανένα θετικό στον κορονοϊό.


Σύμφωνα με το του onlarissa.gr, στα 113 δείγματα που εξετάστηκαν χθες στη Λάρισα από την ίδια πληθυσμιακή πηγή, βρέθηκαν μόλις τρία θετικά. 24 θετικά κρούσματα. Στα 24 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού με αναφορά την περιοχή του οικισμού των Ρομά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, αφού το πρωί του Σαββάτου τακτοποιήθηκε ένα ακόμη, που όμως δεν σχετίζεται με τα αναμενόμενα αποτελέσματα των 200 δειγματοληψιών που έγιναν χθες από τον ΕΟΔΥ. Το πρωί εξάλλου έγιναν στοχευμένες δειγματοληψίες τόσο στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, όσο και στον Τύρναβο.

Ένταση με Τσιόδρα Χαρδαλιά

Ένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίας του Σωτήρη Τσιόδρα, του Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Οι Ρομά ζητούσαν εξηγήσεις για την καραντίνα, κατηγορώντας μάλιστα τους ειδικούς για για «ρατσισμό», ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα