Κορονοϊός Οικονομία: Μειώνονται κατά 1,2 δισεκατομμύριο οι επιβάτες των πτήσεων

Κορονοϊός Οικονομία: «Ο συνολικός αριθμός των επιβατών αεροπορικών πτήσεων διεθνώς θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1,2 δισ. ως τον Σεπτέμβριο του 2020», ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των επιβατών αναμένεται να σημειωθεί στην Ευρώπη, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όταν καταγράφεται η μεγάλη κίνηση, ακολουθούμενη από αυτή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Η δυναμικότητα των αερομεταφορέων ενδέχεται επίσης να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό και τα έσοδά τους να συρρικνωθούν κατά 160-253 δισ. δολάρια

τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, σύμφωνα με τον ΔΟΠΑ. Πλέον η μείωση των επιβατών που προβλέπεται ισούται με τα δύο τρίτα της κίνησης.

Τον Φεβρουάριο, όταν ακόμη η επιδημία έμοιαζε να περιορίζεται στην επικράτεια της Κίνας, ο ΔΟΠΑ υπολόγιζε πως τα διαφυγόντα έσοδα για τις αεροπορικές εταιρείες θα ανέρχονταν σε περίπου «4 ως 5 δισ. δολάρια» παγκοσμίως. Έκτοτε όμως η εξάπλωση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε σε γενικευμένες ακυρώσεις δρομολογίων και την καθήλωση μεγάλου μέρους του διεθνούς στόλου των επιβατικών αεροσκαφών στο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα