ΚΕΚ 80 εκατομμύρια: Ενημέρωση, αν θα λάβουν το ποσό, ως αμοιβή

ΚΕΚ 80 εκατομμύρια: Μέσα σε 10 ημέρες ήρθαν τα πάνω κάτω και η ελληνική γλώσσα εμπλουτίστηκε με καινούργιες λέξεις και φράσεις: «μέτζη του νέουκτη», «σκόιλ ελικικού», «Λυμόχθηκαν», μάθαμε για τις «Οικοδομικές σχέσεις» των meetings και της «Μεταμόρφωσης» του Up longing. Πλέον είναι η κατάλληλη ώρα να μάθουμε και αν τα ΚΕΚ, θα λάβουν την αμοιβή τους για όλα αυτά.

Ουδείς γνωρίζει αν θα υπήρχε απόσυρση αυτής της επιμόρφωσης, που ταπείνωσε τους επιστήμονες

και εξέθεσε την κυβέρνηση. Διότι αν και είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, καμία υπαναχώρηση και αναγνώριση της σοβαρότητας του θέματος από την κυβέρνηση, δεν φαινόταν στον μακρινό ορίζοντα. Ο υπουργός κ. Βρούτσης μίλησε για 4 λάθη στην ύλη στη λογική «πως κάνετε έτσι», κι ο Υπουργός Γεωργιάδης κατηγόρησε τους επιστήμονες ότι δεν επέλεγαν αξιοπρεπή κατάρτιση για να λάβουν τα 600 ευρώ.

Ακόμα και όταν έγινε γνωστό ότι τα κονδύλια από την ΕΕ δεν έθεταν καμία προϋπόθεση επιστημονικής κατάρτισης, πάλι δεν υπήρξε κάποιο κυβερνητικό σχόλιο. Γενικά η όλη στάση ήταν «δεν πα να λέτε». Βεβαίως μία κυβέρνηση έχοντας λάβει λαϊκή αυτοδυναμία, δικαιούται να διαχειρίζεται τα πεπραγμένα της όπως επιθυμεί. Αλλά επειδή είναι κυβέρνηση όλων των πολιτών, και αυτών που δεν την ψήφισαν, όφειλε να εξηγήσει επίσημα.

Το δια ταύτα είναι ότι όλα άλλαξαν άρδην, εντός μισής ημέρας. Όταν εκτός από τα λάθη βγήκαν στην επιφάνεια και τα ονοματεπώνυμα αυτών που είχαν αναλάβει το έργο. Ονόματα που είχαν σχέσεις με πρόσωπα της κυβέρνησης.  Η κυβέρνηση τότε αποφάσισε ότι το επίπεδο της κατάρτισης δεν ήταν το προσήκον και έδωσε εντολή να αποσυρθεί η επιμόρφωση και να δοθούν τα 600 ευρώ απευθείας στους επιστήμονες. Αυτή ήταν μία αναπόφευκτη υποχώρηση και όχι αναγνώριση λάθους.

Στο σημείο αυτό τίθενται δύο σοβαρά ερωτήματα:

Τα 80 εκατομμύρια, που ήταν η αμοιβή των υπόλογων ΚΕΚ τι θα γίνουν; Θα τους δοθούν;Τα άλλα 200, που παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, τι θα γίνουν; Θα τους δοθούν;

Εν ολίγοις η αλήθεια είναι μισή προς ώρας. Και οι πολίτες πρέπει να μάθουν «η άλλη μισή πού βρίσκεται;».

Keywords
Τυχαία Θέματα