Κορονοϊός Κωνσταντινούπολη: Τα δελφίνια καταλαμβάνουν τον Βόσπορο [vid]

Κορονοϊός Κωνσταντινούπολη: Η πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων είναι σιωπηλή από την Πέμπτη, ενώ είχαν προηγηθεί δύο Σαββατοκύριακα με έκτακτα μέτρα. Η καραντίνα αυτή αναμένεται να διαρκέσει ως το βράδυ της Κυριακής. Ο Ερόλ Ορκτσού, πρόεδρος της ένωσης ερασιτεχνών αλιέων της πόλης, αναφέρει στο AFP: “Η μείωση της δραστηριότητας στον Βόσπορο, έχει μεγάλο αντίκτυπο στη θαλάσσια ζωή που πλέον είναι ελεύθερη από την ανθρώπινη παρουσία. Έτσι τα δελφίνια έρχονται κοντά στις ακτές”.

Ο Γιορούκ Ισίκ, παρατηρητής πλοίων στο Βόσπορο, ανέφερε πως συχνά

φωτογράφιζε δελφίνια αλλά τώρα έρχονται πολύ κοντά στην ακτή. Τονίζει πως σημαντικό είναι ότι λείπουν και οι ψαράδες με καλάμι που βρίσκονται πολλές ώρες στις προβλήτες. “Είναι τρόμος και το λέω αυτό γιατί το 90% δεν έχουν συναίσθηση του τί κάνουν και προκαλούν μεγάλη οικολογική καταστροφή”.

Η ύπαρξη δελφινιών είναι δείγμα υγείας του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Από το 1983 έχει απαγορευτεί η αλιεία των θαλάσσιων θηλαστικών στην Τουρκία, ενώ τα δελφίνια θεωρούνται προστατευόμενο είδος.

Όσον αφορά την πορεία της πανδημίας, τα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 107.773. Το Σάββατο έγινε γνωστό πως 106 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον ιό το προηγούμενο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 2.706 από την αρχή της επιδημίας. Επίσης, έγινε γνωστό πως ο συνολικός αριθμός ασθενών που υποβάλλονται σε εντατική θεραπεία είναι 1.782, ενώ ο συνολικός αριθμός διασωληνωμένων ασθενών έφτασε τους 900 και ο συνολικός αριθμός ασθενών που θεραπεύθηκαν τις 25.582. Η Τουρκία σχεδιάζει να αρχίσει τη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων λόγω του κορωνοϊού μετά το τέλος του Ραμαζανιού, στα τέλη Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα