Κορονοϊός Interpol: Dealers κάνουν delivery ναρκωτικών ακόμη και σε κουτιά πίτσας

Κορονοϊός Interpol: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες διανομής φαγητού ως πρόσχημα για να μεταφέρουν ναρκωτικά και άλλα παράνομα προϊόντα στην παρούσα περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία πολλές χώρες του κόσμου έχουν τεθεί σε καθεστώς lockdown, όπως ανέφερε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, η διεθνής αστυνομία Interpol.

Σύμφωνα με την Interpol,

η υπηρεσία έχει δεχτεί σήμα από την αστυνομία της Ιρλανδίας, της Μαλαισίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας που ανέφεραν ότι κάποιοι ντιλιβεράδες μεταφέρουν ναρκωτικά όπως κοκαΐνη, μαριχουάνα, κεταμίνη και έκσταση. Το καθεστώς του lockdown και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση διανομέων.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε επτά ανθρώπους που παρίσταναν τους διανομείς στο Αλικάντε και στη Βαλένθια, σύμφωνα με την Interpol. Οι συλληφθέντες μετέφεραν με ποδήλατα, μηχανάκια και αυτοκίνητα κοκαΐνη και μαριχουάνα και κάποια από τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα μέσα σε σακίδια που χρησιμοποιούν οι διανομείς.

Στην Ιρλανδία η αστυνομία κατέσχεσε οκτώ κιλά κοκαΐνης και δύο όπλα κρυμμένα μέσα σε κουτιά πίτσας, ανέφερε η Interpol.

Ντόμινο εξελίξεων, απολύσεις, ανεργία και λουκέτα

Την ίδια ώρα, αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία της Covid-19, με τις απολύσεις, την εκτόξευση της ανεργίας, τις χρεοκοπίες και τα λουκέτα να επανέρχονται στο προσκήνιο. Ωστόσο, το σοκ αυτή τη φορά είναι ισχυρότερο και πολύ μεγαλύτερης κλίμακας, ενώ η διάρκειά του είναι αδύνατον να προβλεφθεί. Το φαινόμενο προκαλεί αυτή τη φορά η άνευ προηγουμένου παύση της οικονομικής δραστηριότητας. λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι η αναστάτωση που έχει προκληθεί στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, από την οποία πλήττεται σοβαρά η εξαρτώμενη από τις ενεργειακές εξαγωγές ρωσική οικονομία, είναι πρωτόγνωρη. «Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν έχει ξαναγίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά, σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στη Μόσχα.

Κίεβο: Όχι πολύ μακριά, στο Κίεβο της Ουκρανίας, εκατοντάδες «μικρομεσαίοι» επιχειρηματίες βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας τη χαλάρωση των μέτρων και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. «Άλλη μία ημέρα της προστασίας σας και εμείς θα πάψουμε να υπάρχουμε!» έγραφε ένα πλακάτ των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης. Σχεδόν το 40% των Ουκρανών δηλώνουν πως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ το 45% ότι έχουν εξαντλήσει όλες τις διαθέσιμες οικονομίες τους.

Τρίπολη του Λιβάνου: Ανάλογες σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Τρίπολη του Λιβάνου. Χιλιάδες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τη χωρίς προηγούμενο υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, συγκρούστηκαν με τον στρατό και την αστυνομία. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Σάμι Νέιντερ, η χώρα βαδίζει «προς μια αναπόφευκτη κοινωνική έκρηξη, με ένα νόμισμα που έχει χάσει σχεδόν το 200% της αξίας του, προκαλώντας την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών».

Δυτικά Βαλκάνια: Οι προβλέψεις των οικονομολόγων για τα Δυτικά Βαλκάνια είναι επίσης εξαιρετικά δυσοίωνες. Οι τοπικές οικονομίες θα πληγούν από τις συνέπειες της πανδημίας και θα βυθιστούν σε ύφεση εφέτος, που μπορεί να φτάσει έως και το 11%, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στο Μαυροβούνιο, η μείωση του ΑΕΠ θα είναι 5,6%, εάν η πανδημία περιοριστεί σύντομα, και 8,9%, εάν διαρκέσει μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Η Αλβανία θα σημειώσει μείωση του ΑΕΠ κατά 5% ή 6,9%. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα έχει ελαφρώς καλύτερη απόδοση, με μείωση του ΑΕΠ 3,2 ή 4,2%. Η Σερβία θα παρουσίαζε μείωση 2,5% ή 5,3%, ενώ η Βόρεια Μακεδονία θα υποστεί τη μικρότερη ζημιά, με πτώση 1,4 έως 3,2%.

Γερμανία: Για τη «ατμομηχανή» της Ευρώπης, τη Γερμανία, οι προβλέψεις διαδέχονται η μία την άλλη και τα σενάρια κυμαίνονται από μια σχετικά αντιμετωπίσιμη κρίση έως μια δραματική καθίζηση. Η τελευταία χθεσινή πρόβλεψη από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου αναφέρεται σε υποχώρηση της ανάπτυξης κατά 10% το τρέχον εαρινό τρίμηνο, ενώ το γερμανικό ΑΕΠ εκτιμάται ότι έχει συρρικνωθεί κατά 2% από την αρχή του χρόνου. Σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, αναμένεται μείωση περίπου 6% για το σύνολο του έτους.

Η διοίκηση της Volkswagen κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει για να τονωθεί η ζήτηση για αυτοκίνητα, καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει βουτιά στα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου και η μεγαλύτερη στον κόσμο αυτοκινητοβιομηχανία έχει προειδοποιήσει για ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο. «Χρειαζόμαστε μια γρήγορη απόφαση για κίνητρα προς τους αγοραστές» δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Φρανκ Βίτερ. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο έχουν καταποντιστεί, καθώς λόγω των μέτρων για την ανακοπή εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν σταματήσει οι γραμμές παραγωγής και έχουν κλείσει οι αντιπροσωπείες.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Τουρισμού (DTV) κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει για να ενισχύσει τη γερμανική τουριστική βιομηχανία, που επίσης αντιμετωπίζει δραματική μείωση των εσόδων της. Ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εκπονήσει ένα πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας για τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που απασχολούν έως και 250 υπαλλήλους. Μεταξύ άλλων ζητείται η άμεση μείωση του ΦΠΑ στον τουρισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Interpol, Dealers,koronoios Interpol, Dealers