Γερμανία: Εκτόξευση των θανάτων μετά την άρση περιοριστικών μέτρων [vid]

Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί, τα κρούσματα πλησιάζουν τα 160.000, 163 θάνατοι είχαν καταγραφεί την Δευτέρα έναντι των 202 την Τρίτη., Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.304 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη Γερμανία να ανέρχεται σε 157.641. Και αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη (1.144).

Το εμβόλιο δεν θα έρθει πριν από το 2021

Το πρόβλημα: Δεν θα υπάρξει εμβόλιο πριν από το 2021. Χωρίς εμβολιασμό, η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορονοϊού μπορεί να σταματήσει μόνο εάν ένας επαρκής

αριθμός ατόμων αναπτύξει ανοσία. «Διαφορετικά, η επιδημία θα ξεφλουδίζει κάθε φορά που χαλαρώνουμε τα μέτρα. Πρέπει να επιτρέψουμε σε όσους είναι πιο αβλαβείς για τον ιό να ανοσοποιηθούν πρώτα από μόλυνση », δήλωσε η εφημερίδα Bild.

«Νηπιαγωγεία και σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν ξανά σύντομα». Ο Γερμανός καθηγητής Lohse παραδέχεται στην Bild, ωστόσο, ότι ο στόχος της ασυλίας της αγέλης κοπαδιών είναι μια ευαίσθητη επιχείρηση. «Ταυτόχρονα, πρέπει να προστατεύσουμε καλύτερα τις πραγματικές ομάδες κινδύνου. Έχουμε ακόμη λίγα μέτρα για τα σπίτια των ηλικιωμένων και τη φροντίδα εξωτερικών ασθενών. Κάθε φροντιστής πρέπει να φορά προστατευτική μάσκα », λέει ο καθηγητής.

Ανοσία μετά από μόλυνση;

Η «ασυλία της αγέλης» αναφέρεται σε μια έμμεση μορφή προστασίας έναντι μιας μολυσματικής ασθένειας που εμφανίζεται όταν ένα υψηλό ποσοστό πληθυσμού καθίσταται ανοσοποιημένο, είτε μέσω μόλυνσης είτε εμβολιασμού, έτσι ώστε να αυξάνεται επίσης η προστασία για μη ανοσοποιητικά άτομα. Η ασυλία των κοπαδιών λόγω μόλυνσης με τον νέο τύπο ιού covid-19, ωστόσο, απαιτεί από έναν άνθρωπο – όπως πολλοί άλλοι ιοί – να είναι άνοσος μετά από μια λοίμωξη που έχει εμφανιστεί μία φορά. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμη χωρίς αμφιβολία, ότι όσοι ασθενούν με το ιο δεν ξανασθενούν »

Keywords
Τυχαία Θέματα