Χανκς – Γουίλσον: Έδωσαν πλάσμα αίματος για το εμβόλιο του κορoνοϊού – Πώς βοηθά αυτή η θεραπεία [pics]

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον: Αποκλεισμένοι σε καραντίνα στην Αυστραλία ήταν για αρκετό καιρό, ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον αφού ήταν και οι πρώτοι διάσημοι που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον έχουν στην πραγματικότητα αντισώματα για τον κορονοϊό στο αίμα τους.

Το ζευγάρι των ηθοποιών ανακοίνωσε μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media

ότι προσφέρει πλάσμα αίματος για να βοηθήσει τους επιστήμονες να βρουν το εμβόλιο για τον COVID-19.

Έχοντας ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία τους, τώρα ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον βρίσκονται στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες και βρίσκονται στο πλευρό όσων χρειάζονται βοήθεια για την καταπολέμηση του φονικού ιού.

Τι είναι η όμως η θεραπεία από πλάσμα αίματος

Στο αίμα ασθενών που ανάρρωσαν από κορονοϊό μπορεί να βρίσκεται η ελπίδα για την καταπολέμηση του ιού σε άτομα που νοσούν βαριά από τον ίδιο ιό. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο μελετούν την προοπτική «μετάγγισης» πλάσματος αίματος το οποίο φέρει τα αντισώματα, ως θεραπεία σε ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες θεραπείες. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, έχει  συζητήσει για πρωτόκολλο θεραπείας με έγχυση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα λειτουργεί με λίστα εθελοντών που ήταν θετικοί στον ιό, έχουν αναρρώσει, δεν έχουν συμπτώματα και είναι αρνητικοί για την παρουσία του ιού για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Πάντως ο καθηγητής διευκρίνισε ότι η έρευνα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως πειραματική και η προοπτική εφαρμογής στην Πατρίδα μας με όλους τους κανόνες της Επιστήμης, είναι σημαντική.

Keywords
Τυχαία Θέματα