Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ανοίγει ο δρόμος προς τα εξοχικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έτοιμη να ανοίξει το δρόμο προς την επαρχία εμφανίζεται η κυβέρνηση για τους πολίτες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία από τον Ιούνιο. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να πάνε σε χωριά και εξοχικά. Ωστόσο, τα μέτρα θα μείνουν σε ισχύ για ένα μήνα και απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι πολίτες να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες για τη χρήση μάσκας και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Σημειώνεται πως ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ανέφερε για την τρίτη ηλικία:

«Να συνεχίσουν χωρίς διαφοροποιήσεις τους κανόνες του “Μένουμε Σπίτι” ειδικά κατά τον μήνα Μάϊο. Με στόχο όταν απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, όσοι και όσες διαμένουν σε μεικτά νοικοκυριά με νεότερους και έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν εκτός αστικών κέντρων σε εξοχικές κατοικίες και χωριά να το πράξουν».

Τονίζεται πως σε κάθε περίπτωση όπως εξηγούν οι ειδικοί, η ευλαβική τήρηση των ατομικών μέτρων υγιεινής, η χρήση μάσκας και η τήρηση απόστασης 1,5-2 μέτρων από τους συνομιλητές τους πρέπει να αποτελούν καθημερινή ρουτίνα και στην επόμενη φάση.

Όπως τονίζει στα «ΝΕΑ», ο καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Ιωάννης Γουδέβενος είναι θετική εξέλιξη η υπό προϋπόθεση λήξη της καραντίνας των ηλικιωμένων, καθώς η φυσική δραστηριότητά τους έχει μειωθεί σημαντικά στα αστικά κέντρα με σημαντικές επιπτώσεις για την υγεία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα