Corona: Έρχεται η πρώτη ταινία για τον κορονοϊό

Corona: Η ταινία αφηγείται την ιστορία επτά ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ασανσέρ και το χάος που ακολουθεί όταν ένας από αυτούς αρχίζει να βήχει. Είναι η πρώτη ταινία με αφορμή την πανδημία και ανήκει στον Μοσταφά Κεσβάρι, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο BBC. “Η ιδέα μου ήρθε στις αρχές Ιανουαρίου, όταν ο ιός ήταν γνωστός ως ‘ιός από την Κίνα’, δεν γνώριζα τότε τί διαστάσεις θα έπαιρνε το θέμα. Η τελευταία ημέρα των γυρισμάτων ήταν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

(…) Αφορά περισσότερο την ξενοφοβία, από ό,τι τον ίδιο τον ιό. Θεωρώ πως οι θεατές θα κοιτούν τους άλλους με διαφορετικό μάτι, όταν βγουν από την αίθουσα, ελπίζω πως θα μας ενώσει με κάποιον τρόπο” αναφέρει.

Η ταινία γυρίστηκε πριν ο ιός πάρει διαστάσεις παγκόσμιας τραγωδίας, με τον σκηνοθέτη να αναφέρει πως του έκαναν αίσθηση οι ρατσιστικές αντιδράσεις κατά των ατόμων ασιατικής καταγωγής. “Ως ανεξάρτητος παραγωγός πρέπει να σκέφτεσαι ‘έξω από το κουτί’, εγώ έκανα την ταινία μέσα σε ένα κουτί, δηλαδή μέσα σε ένα ασανσέρ, δήλωσε σε ΜΜΕ του Καναδά.

Πράγματι, όλη η ιστορία διαδραματίζεται στο ασανσέρ μιας πολυκατοικίας. Υπάρχει η φήμη πως κάποιος στο κτίριο έχει κολλήσει και η Κινέζα που μπαίνει στο ασανσέρ, γίνεται ο στόχος της εχθρότητας. Ο σκηνοθέτης λέει πως δεν πρόκειται για ένα disaster movie, αλλά για μια αλληγορία, για τον φόβο που μεταδίδεται στις ψυχές των ανθρώπων για τον συνάνθρωπό τους. “Ένα πράγμα που μας δίδαξε ο ιός είναι πώς φέρεται σε όλους το ίδιο, δεν κάνει διακρίσεις. Αν κάναμε όλοι το ίδιο, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Αυτό μας διδάσκει και το φιλμ. Μπροστά στον ιό είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα”, αναφέρει.

Λόγω της πανδημίας, η διανομή και η προβολή στα σινεμά “πάγωσε” και ο σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να διανεμηθεί ψηφιακά και να προβληθεί μέσω Ίντερνετ, μέσα στον Απρίλιο. ”

To trailer της ταινίας

Keywords
Τυχαία Θέματα