Υποθεση ''ζαρντινιερα ''...

19:38 16/1/2013 - Πηγή: Fimotro
"Ήταν προκλητικός και εριστικός", είπε στην απολογία του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στον Κύπριο Αυγουστίνο Δημητρίου, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορείται για...
την υπόθεση της "ζαρντινιέρας".
Ο κατηγορούμενος περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο που βίωσε το περιστατικό, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο επεισόδιο.
«Όταν τον παρέλαβα (τον Δημητρίου) από τους συναδέλφους μου ήταν αιμόφυρτος. Ήταν κρατούμενος
καθώς ενημερωθήκαμε ότι συμμετείχε σε επεισόδια. Δεν ξέρω τι είχε γίνει νωρίτερα, δεν τον έδειρα. Φώναζε συνεχώς, έκανε χειρονομίες και ήθελε να δημιουργήσει κατάσταση για να φύγει», είπε.
Ο απόστρατος αξιωματικός ανέφερε ότι θεωρεί άδικη την ποινή που είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό (15 μήνες με αναστολή), τονίζοντας ότι η καταδίκη του τού «στοίχισε» τη σταδιοδρομία του, καθώς έμεινε «στάσιμος» και στη συνέχεια αποστρατεύτηκε αυτεπάγγελτα. «Δεν έκανα κάτι», τόνισε και καταφέρθηκε εναντίον του σημερινού πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου -αυτόπτη μάρτυρα του επεισοδίου- λέγοντας ότι εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά για προσωπικούς του λόγους το περιστατικό.
Νωρίτερα, προβλήθηκε στη δικαστική αίθουσα οπτικοακουστικό υλικό από το επεισόδιο.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις απολογίες των υπολοίπων αστυνομικών, (για την υπόθεση κατηγορούνται 8 συνολικά). Πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως τρία έτη και τρεις μήνες, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή και εξαγοράσιμες.
Keywords
Τυχαία Θέματα