Παιρνουν πισω την τροπολογια ;

19:29 16/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζεται η ένταση στη βουλή αναφορικά με την τροπολογία για τους για τον διορισμό Ιεροδιδασκάλων (Ιμάμηδων) στην Θράκη, εν μέσω των φημών που κυκλοφορούν για απόσυρση της από το νομοσχέδιο του...
υπουργείου Παιδείας.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν θα αποσύρει τη συγκεκριμένη
τροπολογία , λέγοντας ότι με τη στήριξη των βουλευτών του κόμματός του η κυβέρνηση έχει την απαραίτητη πλειοψηφία. "Πείτε εάν η κυβέρνηση κάνει δεκτή την τροπολογία", είπε χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου παίρνοντας τον λόγο ανέφερε ότι η απάντηση από την κυβέρνηση θα δοθεί σε λίγο.
Σημειώνεται ότι η τροπολογία αποτελεί πρωτοβουλία 12 βουλευτών της ΝΔ και 2 του ΠΑΣΟΚ. Την στηρίζουν βουλευτές της ΝΔ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, ενώ αντίθετοι εμφανίζονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτηριστική ήταν εξάλλου η τοποθέτηση της Μαρία Ρεπούση, που τόνισε ότι η τροπολογία παρεμβαίνει στα εσωτερικά της μουσουλμανικής θρησκείας αλλά και με ένα τρόπο μη ορθόδοξο στον διορισμό ανθρώπων που διδάξουν το Κοράνι στα σχολεία.
Αντιρρήσεις εκφράζει και το ΠΑΣΟΚ, με ενδεικτική την παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν που κάλεσε τον υπουργό να αποσύρει την τροπολογία.
Keywords
Τυχαία Θέματα