Υπομνημα της ποσπερτ στο στε για να επαναλειτουργησει η ερτ...

23:27 3/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Υπόμνημα, με το οποίο ζητούν συμμόρφωση των αρμόδιων υπουργών Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου ...
με την απόφαση της Επιτροπής του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας που διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
Στο υπόμνημά τους επισημαίνουν πως έχει παρέλθει ικανός χρόνος από την έκδοση
της απόφασης του ΣΤΕ, ωστόσο «δεν παρουσιάζεται συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι «το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προς άμεση και πλήρη συμμόρφωση του στις ως άνω αποφάσεις (προσωρινή διαταγή του κ. Κ. Μενουδάκου και την απόφαση του Τμήματος Αναστολών) του δικαστηρίου σας, ως τέτοιο δε προσήκον, πρόσφορο και αποτελεσματικό μέτρο υφίσταται εν προκειμένω μόνο η επαναλειτουργία του συνολικού μηχανισμού της ΕΡΤ Α.Ε., με όλα τα μέσα παραγωγής και το προσωπικό της».
Σε άλλο σημείο του υπομνήματος αναφέρεται:
«Η αντιφατική επίκληση από το Ελληνικό Δημόσιο αφενός της δήθεν απόλυσης του προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. και αφετέρου της υποχρέωσης αυτού να συνεχίσει να εκτελεί την ακύρως καταγγελθείσα σύμβαση εργασίας του, ασφαλώς δεν συνιστά ικανοποιητική λύση ούτε για τους εργαζομένους ούτε για το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως απέχει πολύ από το να συνιστά συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του δικαστηρίου σας».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρεται και στις επιστολές απόλυσης που εστάλησαν ταχυδρομικώς στους εργαζομένους, λέγοντας πως «ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Α.Ε. για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου απέστειλε ταχυδρομικώς ανυπόγραφες επιστολές στους ακύρως απολυθέντες εργαζομένους με τις οποίες, μεταξύ των άλλων, τους καλεί να συνεχίσουν να φυλάσσουν τον χρεωμένο σε αυτούς εξοπλισμό της ΕΡΤ Α.Ε. και παντός είδους περιουσιακά στοιχεία αυτής, στο πλαίσιο των καθηκόντων που απορρέουν από την εκτέλεση της λυθείσης σύμβασης (τους), τον κανονισμό και κάθε σχετική γενική ή ειδική ανάθεση καθηκόντων».
Στις 21 Ιουνίου, η αρμόδια Επιτροπή του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ανέστειλε την απόφαση των κ.κ Στουρνάρα και Κεδίκογλου στο σκέλος που αφορά το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ και την απενεργοποίηση των συχνοτήτων εκπομπής. Παράλληλα, διέταξε «στο συντομότερο δυνατό χρόνο» τη μετάδοση προγράμματος.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα