Στον δρόμο της Μέρκελ...

«Οχι το ποσόν, αλλά ο χρόνος διάθεσής του, αποτελεί το βασικό ζήτημα σε ό,τι αφορά στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συνάντησης για την «Προοπτική της Απασχόλησης των Νέων» που διοργανώθηκε την Τετάρτη, στο Βερολίνο, με πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς
επισήμανε ότι «όλα όσα προτείνει τώρα η Ευρώπη έχουν χρονική υστέρηση, η οποία αποτελεί, τελικά, το πρόβλημα και αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη της Ελλάδας να διοχετεύσει τα διαθέσιμα κονδύλια στην προσπάθεια ενίσχυσης της απασχόλησης».

«Σε αυτό το πλαίσιο», εξήγησε ο Πρωθυπουργός, «εξετάζονται προτάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα για προχρηματοδότηση και στοχευμένες δράσεις που θα αφορούν την ουσία του προβλήματος».

«Επίκεντρο της ελληνικής προσπάθειας αποτελούν, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας, αλλά και οι νέες επιχειρήσεις (start up).

Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός ανέδειξε ακόμη τον κίνδυνο ενίσχυσης των φαινομένων λαϊκισμού και εξτρεμισμού. «Αν δεν χτυπήσουμε την ανεργία, θα είναι μια πραγματικότητα για όλες τις χώρες, όχι μόνο για όσες έχουν το πρόβλημα», προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς και δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει τη διαφορά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της οικογενειακής φωτογραφίας των ευρωπαίων ηγετών η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έκανε νεύμα στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να την πλησιάσει ώστε να βρίσκεται κοντά της στη φωτογραφία.
Keywords
Τυχαία Θέματα