Υπαρχει ευτυχια που να κοβεται στα τρια ;

21:55 19/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μια σχέση δεν πρέπει να είναι απαραίτητα δυστυχισμένη ή αφόρητη για να απειληθεί η να καταστραφεί από μια τρίτη παρουσία. Συχνά, ενώ νομίζουμε ...
ότι έχουμε βρει αυτό που ψάχναμε και μας καλύπτει, εμφανίζεται ένα καινούργιο πρόσωπο που τα ανατρέπει όλα. Η κατ εξοχήν πολύπλοκη ανθρωπινή φύση είναι απρόβλεπτη και ικανή για όλα.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή είμαστε δεσμευμένοι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αναπτύξουμε θετικά συναισθήματα ή να έχουμε χημεία και συναναστροφή με άλλους ανθρώπους.
Τα
πράγματα διαφοροποιούνται, όταν, ενώ είμαστε σε μια σχέση, η σκέψη μας ή και το σώμα μας ανήκουν αλλού. Το πρόβλημα για όλους δημιουργείται, όταν ξεκινάμε μια παράλληλη σχέση η επιθυμούμε να εγκαταλείψουμε τον σύντροφο μας για κάποιον άλλον.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν βρίσκουν το κουράγιο να κάνουν μια τέτοια αλλαγή στην ζωή τους. Η ύπαρξη παιδιών, το οικονομικό, η κοινωνική κατακραυγή, οι ηθικοί φραγμοί , η αίσθηση ότι δεν υπάρχει μέλλον και ο φόβος του άγνωστου είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που αποτρέπουν δυο ανθρώπους να είναι μαζί.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στους παράγοντες ρουτίνα, μοναξιά σε μια σχέση, ανάγκη για επιβεβαίωση , αγάπη για το απαγορευμένο και εξιδανίκευση.
Με άλλα λόγια, τα προβλήματα μιας υπάρχουσας σχέσης, προσωπικά άλυτα θέματα η καθαρή αγάπη για περιπέτεια μας ωθούν στο να φαντασιωνόμαστε ότι κάπου αλλού κάποιος άλλος θα είναι τέλειος και ικανός να λύσει όλα μας τα προβλήματα δια μαγείας. Κάτι που στην πραγματικότητα μπορεί να μην ισχύει- ειδικά όταν τα συναισθήματα μας είναι επιφανειακά η δεν γνωρίζουμε καλά το άτομο που εξιδανικεύουμε.
Από την άλλη πλευρά, αν όντως πιστεύουμε ότι έχουμε γνωρίσει το άλλο μας μισό και η ζωή, μακριά του , δεν έχει νόημα- οφείλουμε να ρισκάρουμε και να διεκδικήσουμε την ευτυχία μας με όποιο κόστος. Έξαλλου οι μεγάλοι έρωτες είναι πάντα αμοιβαίοι. Ίσως, η χειρότερη λύση ,τελικά , είναι να ζούμε με ψευδαισθήσεις και απωθημένα, εξαπατώντας και πληγώνοντας τους γύρω μας και ταυτόχρονα τον εαυτό μας.Πηγή : faysbook.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα