Ξανα στο στοχαστρο της δικαιοσυνης οι οικονομικες σχεσεις σαρκοζι-μπετανκουρ

18:52 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
«Η γαλλική δικαιοσύνη ενδιαφέρεται για τους λογαριασμούς της προεκλογικής καμπάνιας του 2007 του Νικολά Σαρκοζί» γράφει η περιφερειακή εφημερίδα Sud-Ouest, κάνοντας αναφορά σε μια υπόθεση που εξελίχθηκε σε «πονοκέφαλο» για τον Γάλλο πρόεδρο, ωστόσο, δεν του στέρησε την...
εκλογή του στην προεδρία το 2007.

Πρόκειται για την υπόθεση της χρηματοδότησης του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί από την πλούσια κληρονόμο της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Ο ίδιος ο πρόεδρος είχε
αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, ωστόσο, η συγκεκριμένη περιφερειακή εφημερίδα φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το θέμα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που Γάλλος εν ενεργεία πολιτικός ερευνάται για ανάλογες υποθέσεις.

Στενός συνεργάτης του Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε την θλίψη του για το γεγονός ότι η υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια τέσσερις μήνες από τις προεδρικές εκλογές (Απρίλιος και Μάιος) κατά τις οποίες ο Σαρκοζί θα επαναδιεκδικήσει την εκλογή του.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Βαλερί Πεκρές αρνήθηκε να σχολιάσει μία «δικαστική έρευνα εν εξελίξει», αρκούμενη να δηλώσει πως οι λογαριασμοί της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 είναι διαθέσιμοι και έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Προεκλογικών Λογαριασμών και το Συντακτικό Συμβούλιο.

Το θέμα είχε προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στην κυβέρνηση Σαρκοζί με πρώτο θύμα τον ταμία του κόμματος Ερίκ Βερτ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το κομματικό του αξίωμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το θέμα ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το περασμένο φθινόπωρο με τη μαρτυρία της δικαστίνας Ιζαμπέλ Πρεβόστ-Ντεπρέ, η οποία εξομολογήθηκε σε δημοσιογράφους της Le Monde ότι ο γραμματέας της γνώριζε τις μαρτυρίες της νοσοκόμας της ηλικιωμένης κληρονόμου.

Σύμφωνα με αυτές, η νοσοκόμα ήταν παρούσα στις συναλλαγές με κατεύθυνση τα ταμεία του κόμματος του Σαρκοζί.

Ο γραμματέας, πάντως, όταν κατέθεσε στην Αστυνομία, δεν επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες, ενώ και η νοσοκόμα αρνήθηκε ότι υπήρξε μάρτυρας αυτών των συναλλαγών.

Πάντως, όπως καταλήγει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Δικαιοσύνη μοιάζει αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο.
ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα