Κατοχη...ειδικου τυπου...

18:03 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε στον τόπο μας μια περίεργη και απειλητική για τους πολίτες πραγματικότητα που αν την εξετάσουμε με προσοχή, θα διαπιστώσουμε ότι δε διαφέρει και πολύ από τις συνθήκες κατοχής και πολέμου που οι μεγαλύτεροι τις...
θυμούνται με αποτροπιασμό, ενώ οι νεότεροι ακούγοντας τις διηγήσεις γονιών και παππούδων, επιθυμούσαν να μην τις ζήσουν ποτέ. Να όμως, που είναι άλλο οι ευχές και άλλο η σκληρή οδυνηρή πραγματικότητα.
Κάθε μέρα, ακούμε για καταστάσεις που μας παραπέμπουν σε περιόδους ζοφερές, πέτρινες, όπου τη θέση της
ελπίδας είχαν πάρει ο φόβος, η ανασφάλεια, ο εκφοβισμός και οι απειλές. Οι πεινασμένοι, οι άστεγοι στους δρόμους, τα συσσίτια, καθόλου, μα καθόλου δε διαφέρουν από την χρονιά του 1941, μια χρονιά σκληρή που άφησε πληγές που με δυσκολία έκλεισαν, αν έκλεισαν πραγματικά ποτέ.
Σήμερα, αντί για Γερμανούς κατακτητές, έχουμε Γερμανούς δανειστές που αντί για σφαίρες και ριπές πολυβόλων χρησιμοποιούν πακτωλούς χρημάτων που ρέουν με αφθονία, σε ένα κράτος που δεν έχει καμία απολύτως αναπτυξιακή προοπτική, σε ένα κράτος που είναι καταχρεωμένο και που με μαθηματική ακρίβεια δε θα μπορέσει, ούτε σε εκατό χρόνια, να αποπληρώσει τα χρέη που με μαεστρία και σαφή δόλο του δημιουργούν οι αχόρταγοι και πεινασμένοι δανειστές του, με τη βοήθεια και την συνεργία, δυστυχώς, των ανάξιων πολιτικών ανδρών του τόπου αυτού. Με ένα και μοναδικό σκοπό: την πλήρη και απόλυτη υποδούλωση της χώρας ώστε να αλωθεί με ευκολία και να ξεπουληθεί, βορά στα πεινασμένα κοράκια του ευρωπαϊκού Βορρά. Τον φόβο πια και την ανασφάλεια δεν την δημιουργεί η μπότα του κατακτητή, αλλά οι δυσβάσταχτοι και απανωτοί φόροι που δεν έχουν μόνο τον προφανή στόχο, την αύξηση δηλαδή των εσόδων, αλλά ταυτόχρονα χειραγωγούν,καταστέλλουν,ελέγχουν και παγώνουν οποιαδήποτε αντίσταση και αντίδραση από μέρους των πολιτών.
Καταλήγοντας, θα ήθελα να επισημάνω κάτι τελευταίο: τότε οι Έλληνες αντιστέκονταν και πάλευαν να κερδίσουν την ελευθερία τους γιατί ο εχθρός ήταν ένας και απολύτως ορατός. Τώρα όλα συντελούνται ύπουλα, μεθοδευμένα, με την ακρίβεια χειρουργικού νυστεριού, ο εχθρός δε, αλλάζει πρόσωπα και αυτό τον κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο. Επικίνδυνο και εξαιρετικά απρόβλεπτο.
Keywords
Τυχαία Θέματα