Δεν φαιρνει εσοδα... η περικοπη του 13ου και 14ου μισθου!

17:52 11/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(οικονομικός συντάκτης)
Αγαπητό Fimotro,
Δεν θα αυξηθούν τα έσοδα του κράτους με την περικοπή του 13-14ου μισθού...αλλά αντίθετα...θα χάσει έσοδα το ΙΚΑ αφού δεν θα εισπράξει τις ανάλογες εισφορές ! Το ζητούμενο είναι γιατί η τρόικα... ζητά την περικοπή τους...
(χωρίς όμως να επιμένει)... αφού γνωρίζει ότι δεν θα επιφέρει κανένα αποτέλεσμα;
Η απάντηση είναι απλή... θέλει να επιβάλλει την μείωση των επικουρικών συντάξεων και
να καταργήσει όλα τα επιδόματα στις επικουρικές συντάξεις !
Πάντως είναι επιβεβλημένη πια... ή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των επικουρικών ταμείων αν και θα πάρει χρόνο αφού πολλά θα δώσουν αγώνα επιβίωσης...
Πενιχρή είναι... και η εικόνα και στις μεγάλες επιχειρήσεις... αφού ή συνολική κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο αγγίζει μόλις τα 26 δις. ευρώ σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με το δημόσιο χρέος και την προοπτική ανάπτυξης της χώρας !
Συμπερασματικά....είναι μάλλον αδύνατη ή μη περικοπή των επικουρικών συντάξεων και των επιδομάτων τους αφού πρέπει να κλείσει η τρύπα των 3 δις ευρώ του 2011 για να προχωρήσουμε τεχνικά στην επόμενη δόση των 89 δις ευρώ !

Είναι βέβαιο... ότι ή "εσωτερική υποτίμηση" της χώρας μας οδηγεί σε εξαθλίωση , σε νέα μέτρα και σταθμά στο βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών και καλά θα κάνουν οι "κρατούντες" να καταλάβουν ότι με συνθήκες τέτοιου είδους ανάπτυξης, ούτε έσοδα θα υπάρξουν ποτέ...ούτε πρωτογενή πλεονάσματα... η χώρα χρειάζεται εκλογές εδώ και τώρα και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που δυστυχώς για τα κόμματα... μόνον η Ν.Δ. και ο... Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στο Ζάππειο 1-2... ενώ όλοι οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα...!
Σας ευχαριστώ πολύ,
Keywords
Τυχαία Θέματα