Β. πεκρες: επιτακτικη αναπτυξη, χωρις αλλα μετρα λιτοτητας

H Γαλλία ελπίζει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομικής της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2012, και ως εκ τούτου δεν μελετά τρίτο γύρο μέτρων λιτότητας, ανέφερε σήμερα η υπουργός Προϋπολογισμού και κυβερνητικός εκπρόσωπος Βαλερί Πεκρές, μιλώντας στο ραδιοφωνικό...
σταθμό France Info. «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή, καθώς τα θεμελιώδη οικονομικά
μεγέθη της γαλλικής οικονομίας είναι καλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περασμένη εβδομάδα, η στατιστική υπηρεσία INSEE, προειδοποίησε ότι η χώρα ενδέχεται να πέσει σε ύφεση, με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του 2011, και κατά 0,1% το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ωστόσο, κατά την Πεκρές, η πιθανή αναμενόμενη ύφεση θα είναι αποτέλεσμα της «παγκόσμιας επιβράδυνσης» της ανάπτυξης, που με τη σειρά της είναι αποτέλεσμα της «κρίσης εμπιστοσύνης» στην Ευρωζώνη.

Τόνισε επίσης ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν μελετά νέα μέτρα λιτότητας, λέγοντας ότι «σήμερα, αυτό που προέχει και είναι επιτακτικό, είναι να στηρίξουμε την ανάπτυξη».
Keywords
Τυχαία Θέματα