Βεστερβελε: η βρετανια ειναι απαραιτητος εταιρος στην ε.ε.

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει το κλίμα δυσαρέσκειας στο εσωτερικό της ΕΕ μετά την καταρχήν άρνηση της Βρετανίας να συμφωνήσει στο πλαίσιο αποφάσεων για την επίλυση της κρίσης χρέους, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, σε επίσκεψή του στο Λονδίνο, έτεινε..
χείρα συνεργασίας με τη Βρετανία.

«Για την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας απαραίτητος εταίρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Βεστερβέλε στη κοινή συνέντευξή του στο Λονδίνο με το Βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Θα οφείλαμε
να μείνουμε ενωμένοι, να σταθούμε πλάι-πλάι και θα έπρεπε να οικοδομήσουμε γέφυρες ανάμεσά μας μετά την τελευταία σύνοδο. Αυτή είναι η δική μου προσφορά και η δική μου χειρονομία», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το να υπάρχει ένας ισχυρός χρηματοοικονομικός τομέας στη Βρετανία είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης.

Η Βρετανία ήταν η μοναδική χώρα που αρνήθηκε να συμφωνήσει με τα άλλα μέλη της ΕΕ για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, δημιουργώντας αμφιβολίες σχετικά με το εάν και κατά πόσον η Βρετανία θα πρέπει να απομονωθεί στις τάξεις της ένωσης και το εάν και κατά πόσον αυτό θα έθετε σε κίνδυνο τον χρηματοοικονομικό τομέα στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα ο Γερμανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κρυμμένη ατζέντα εναντίον του Σίτι του Λονδίνου» και διευκρίνισε ότι «θεωρούμε ότι είναι προς το κοινό μας συμφέρον να έχουμε έναν ισχυρό τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εδώ στην πόλη του Λονδίνου».
Keywords
Τυχαία Θέματα