Τσιπρας: δε θα ανεχτουμε ενεργειες που αμφισβητουν τα κυριαρχικα μας δικαιωματα...

14:01 22/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Στις μονομερείς αξιώσεις και θέσεις της Τουρκίας οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά είπε, προκαλούν προβλήματα ...
στην επίλυση του προσφυγικού αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός είπε
ότι έχουμε ακόμη σημαντικό δρόμο να διανύσουμε όσον αφορά στη δράση του ΝΑΤΟ, κυρίως ως προς την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νατοϊκών δυνάμεων.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην Άγκυρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι μονομερείς αξιώσεις και θέσεις της Τουρκίας προκαλούν προβλήματα», ενώ μίλησε και για την αύξηση της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στον εναέριο χώρο μας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί οποιεσδήποτε τέτοιες ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, την ίδια ώρα είπε ότι θα συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες για να καταστεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες αποτελεσματική.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας πως η επιτυχής συμβολή του στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι απαραίτητη «προκειμένου και το ίδιο το ΝΑΤΟ να αναδείξει την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του».

Όπως είπε, τόνισε στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι το κάθε κράτος έχει δικαίωμα να εκφράζει τις ανησυχίες του για την ασφάλειά του και υπογράμμισε πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει εποικοδομητικά κάθε πρόταση που αφορά στην προώθηση της πρακτικής συνεργασίας ΝΑΤΟ-ΕΕ και απορρίπτει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πρόταση αποκλεισμού έναντι κρατών-μελών της ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα