Ντάισελμπλουμ: Επιπρόσθετο πακέτο προληπτικών μέτρων

13:58 22/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του Eurogroup, o πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει νέο Eurogroup την επόμενη Πέμπτη για την τελική συμφωνία και μετά το χρέος. «Οι υπουργοί Οικονομικών έδωσαν εντολή να δουλέψουμε και να κάνουμε την ανάλυση για το χρέος και να εξετάσουμε τις πιθανές εναλλακτικές. Αυτό δεν θα περιλαμβάνει ονομαστικό κούρεμα

και οι σχετικές προβλέψεις θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού«, σημείωσε προσθέτοντας ότι μπορεί να υπάρχει αναδιάταξη (reprofiling) του χρέους.

«Ελπίζω να υπάρξει συνάντηση την επόμενη Πέμπτη», είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος μετά τη λήξη της συνεδρίασης ανέφερε πως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα χρειαστεί ένα πακέτο έκτακτων μέτρων για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος καθώς και ένας αξιόπιστος μηχανισμός για την εφαρμογή τους.

«Το πακέτο θα πρέπει να περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν μόνο εάν χρειαστεί. Αυτός ο έκτακτος μηχανισμός θα πρέπει να νομοθετηθεί και θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός». Υπογράμμισε ότι «χρειάζεται περισσότερη δουλειά» για την οριστικοποίηση των έκτακτων μέτρων και των μηχανισμών που θα ενεργοποιούσαν την εφαρμογή τους.

«Οι θεσμοί μας έχουν ενημερώσει ότι είναι έτοιμοι να δουλέψουν για τον έκτακτο μηχανισμό», επιβεβαίωσε, ενώ επεσήμανε πως «έχουν μειωθεί τα ανοιχτά θέματα» και ότι η συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τους θεσμούς είναι «ισχυρή και παραγωγική».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις κατέφυγε στο twitter πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου και ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος κι ανακοίνωσε πως θα συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης προκειμένου να συμμετέχει και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

#Eurogroup concludes good progress in negotiations with #Greece on 1st review, contingency measures to be discussed to get IMF on board.

— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis) April 22, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα