Τσιπρας : μαχη ζωης και θανατου οι τριπλες εκλογες του μαιου...

08:45 15/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και τους Έλληνες χαρακτήρισε την τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου (ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές) ο Αλέξης Τσίπρας...
σε ανοιχτή ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στην Κομοτηνή.

Υπενθυμίζοντας ότι η Θράκη
είναι η αρχαία πατρίδα του Σπάρτακου «του δούλου που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «έφτασε η ώρα να ξεσπάσει σαν θύελλα ο ελληνικός λαός».

Όρισε, δε, ως πρώτο βήμα για την ανατροπή της κατάστασης τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας απευθυνόμενος όχι μόνο στους αριστερούς, αλλά στον κάθε δημοκράτη όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες. Γι' αυτό και τόνισε οτι οι φετινές ευρωεκλογές δεν είναι, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, «ένα είδος πανεθνικής δημοσκόπησης, μια ευκαιρία να καταγράψουν τα κόμματα τις δυνάμεις τους».

Χαρακτήρισε, δε, την Ελλάδα ως «πεδίο βολής και επιβολής της πιο βάρβαρης λιτότητας, των πιο βάρβαρων μέτρων που σχεδιάζονται και παράγονται στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή το πλεόνασμα, την προσπάθεια διανομής του αλλά και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Ειδικά για το πλεόνασμα σημείωσε ότι «είναι βαμμένο με αίμα. Είναι προϊόν αφάνταστης δυστυχίας και απίστευτων στερήσεων του ελληνικού λαού». «Μας φλομώνουν με προπαγανδιστικά δακρυγόνα ότι μπορεί να μη δοθεί η δόση και ότι απειλείται σύγκρουση με την τρόικα που συνεπάγεται, αυτή τη φορά όχι χρεοκοπία και καταστροφή, αλλά απώλεια του υποτιθέμενου πλεονάσματος. Κάνουν και το λιοντάρι δηλαδή, αλλά μας προετοιμάζουν και για τη νέα τους υποχώρηση, που θα σημαίνει νέα δεινά και νέα δεσμά» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε, ακόμα, για «άλλη μια πράξη της ίδιας κωμωδίας. Από τη μια ο λύκος της χρεοκοπίας, της απόλυτης καταστροφής, της εξόδου από το ευρώ και λοιπά και λοιπά. Και από την άλλη η Κοκκινοσκουφίτσα του κου Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Στουρνάρα. Το success story».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει και εφαρμόζει μονομερώς την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων», ότι «πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος, το οποίο δε θα αγνοήσουμε».

Επανέλαβε, δε, την πρόταση του για «ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως το 1953 για τη Γερμανία».

Δεσμεύτηκε, ακόμα, ότι «όσοι εγκλημάτησαν κατά του ελληνικού λαού, θα πληρώσουν.
Όπως στην αρχαία τραγωδία μετά την ύβρη θα έλθει η Νέμεσις. Δημοκρατικά, συντεταγμένα, η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών».

«Στις 25 ψηφίζουμε. Στις 26 το πολιτικό σκηνικό αλλάζει. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι το τέλος τους και συνάμα η αρχή για μιας νέα Ελλάδα» κατέληξε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα