Δεν μπλοκαρει το τχς την αμκ της eurobank...

01:27 15/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε διαπραγμάτευση «γκραν-γκινιόλ» εξελίσσεται το παζάρι της κυβέρνησης με την Τρόικα για τις τράπεζες. Μοναδικό θέμα συζήτησης της ομάδας Τόμσεν...
με τον Γιάννη Στουρνάρα, από τις 9 το βράδυ, αποτελούν οι τράπεζες. Αναβάλλονται έτσι για το Σάββατο οι προγραμματισμένες για απόψε συσκέψεις
με τους υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης.

Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11.30 το βράδυ που αποχώρησε από το γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα η διοίκηση του ΤΧΣ, η κυρία Σακελαρίου και ο κύριος Σκλαβούνης, συζητούσαν για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που σχεδιάζει να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση.

«Δεν μπλοκάρει το ΤΧΣ την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank» ανέφερε στέλεχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα, παραπέμποντας και στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει το Ταμείο. Απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει πότε θα έρθει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Η Τρόικα παραμένει στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, με τους κυρίους Στουρνάρα, Σταϊκούρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη.

Για το Σάββατο προγραμματίζεται πλέον να υπάρξουν συναντήσεις με την τρόικα, του κυρίου Βρούτση στις 11.30, των κυρίων Παπαγεωργίου και Μανιάτη του ΥΠΕΚΑ στις 14.00 και του Κωστή Χατζηδάκη στις 15.00.

«Είμαστε στη φάση που πρέπει να δούμε σε τι μπορούν να υποχωρήσουν εκείνοι και σε τι θα υποχωρήσουμε εμείς» ανέφερε πριν ξεκινήσει η συνάντηση της Παρασκευής κυβερνητική πηγή, περιγράφοντας το κλίμα ενόψει του τελικού γύρου διαπραγμάτευσης. Η κυβέρνηση ως τώρα οχυρώνεται πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» για τις απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ η Τρόικα μπλοκάρει και τις αλλαγές στη φορολογία.

Η Τρόικα έχει παραδώσει ήδη το δικό της προσχέδιο συμφωνίας και οι παρατηρήσεις της έχουν σταλεί σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δουν τι ζητά η Τρόικα για να συμφωνήσει και, αναλόγως, να πράξουν.

Οι πιέσεις των δανειστών όμως παραμένουν και δύσκολα θα κάνουν τα «στραβά μάτια» για τις έξτρα απολύσεις που ζητούν στο δημόσιο, για αλλαγές νόμων για τις ομαδικές απολύσεις, αλλά και για τις αλλαγές στη φορολογία –αν και φαίνεται πως και οι ίδιοι αποδέχονται κάποιες μικρές μειώσεις στα φορολογικά πρόστιμα.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα