Τραυματισμος τεσσαρων ισραηλινων στρατιωτων εντος λιβανικου εδαφους...

09:07 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια επιχείρησής τους 400 μέτρα εντός του λιβανικού εδάφους, ανακοίνωσε την Τετάρτη στη Βηρυτό ...
ο στρατός του Λιβάνου.
Νωρίτερα στην Ιερουσαλήμ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει πως οι τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια
νυκτερινής επιχείρησης στα σύνορα με το Λίβανο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τη φύση της έκρηξης αυτής ούτε αν πραγματοποιήθηκε επί ισραηλινού εδάφους.
«Περίπολος πεζικού του ισραηλινού εχθρού διείσδυσε την Τετάρτη στις 00:24 τοπική ώρα 400 μέτρα στο εσωτερικό του Λιβάνου στην περιφέρεια Λαμπουνέ. Μια έκρηξη σημειώθηκε και οι ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν, καθώς στο σημείο βρέθηκε αίμα. Μια στρατιωτική επιτροπή άρχισε έρευνα σε συντονισμό με την Προσωρινή Δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο», διευκρινίζει ο λιβανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.
Η έκρηξη οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε νάρκη, καθώς η περιοχή υπήρξε θέατρο σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ το 2006.
Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ σημείωσε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στο επεισόδιο στη διάρκεια επίσκεψής του στο νότιο Ισραήλ, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Συνέβη τη νύκτα. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με υπευθυνότητα για να υπερασπίζουμε τα σύνορα του Ισραήλ», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου.
Ο νότιος Λίβανος ελέγχεται από τη Χεζμπολάχ, λιβανική σιιτική οργάνωση η οποία είναι σύμμαχος του Ιράν και θεωρείται ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός του Ισραήλ στη χώρα.
Το εβραϊκό κράτος είχε διεξαγάγει ένα πόλεμο εναντίον της οργάνωσης το καλοκαίρι του 2006.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα