Περισσοτεροι απο 60 μετασεισμοι στην φθιωτιδα

09:07 8/8/2013 - Πηγή: Fimotro

«Παγωμένη» παραμένει η καταβολή ετήσιας εργοδοτικής εισφοράς 20 ευρώ ανά εργαζόμενο στον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων που είχε νομοθετηθεί το 2011 για όσους εργοδότες επιβαρύνονταν...
με εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας. Εγκύκλιος που εξέδωσε η διεύθυνση εσόδων του ΙΚΑ αποσαφηνίζει ότι ούτε αυτό τον Αύγουστο θα ζητηθεί από τις επιχειρήσεις η συγκεκριμένη εισφορά που επρόκειτο να στηρίξει οικονομικά την εφαρμογή προγραμμάτων φιλοξενίας σε θερινές κατασκηνώσεις των παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων.
Και
αυτό γιατί η εργοδοτική εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας έχει καταργηθεί (μαζί με αυτή την εισφορά θα εισπράττονταν τα 20 ευρώ ανά εργαζόμενο) ενώ, παράλληλα, μεταφέρθηκε στον ΟΑΕΔ ο σχετικός πόρος ως έσοδο του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (Ε.Λ.Ε.Κ.Π.).
Μνημόνιο
Στελέχη του υπουργείου Εργασίας θεωρούν πολύ πιθανό να μην επιβληθεί ποτέ η παραπάνω εισφορά αφού το Μνημόνιο προβλέπει τη σταδιακή μείωση κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες στην τριετία των εργοδοτικών εισφορών για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και, ήδη, αναζητούνται οι «πηγές» - κλάδοι ασφαλίστρων που θα μπορούσαν να «κουρευτούν» με διπλό στόχο: Να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις και να γίνουν ελκυστικότερες οι προσλήψεις (ύστερα και από τις μειώσεις των μισθών) με την προσδοκία να μειωθεί και η ανεργία.
Keywords
Τυχαία Θέματα