Τωρα η πλειοψηφια των γερμανων ειναι υπερ ενος grexit...

20:15 13/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Λίγες ώρες μετά το κρεσέντο δηλώσεων του ισχυρού άνδρα της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εναντίον ...
της Ελλάδας, δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης "ZDF" δείχνει ότι, οι περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς επιθυμούν πλέον την έξοδο της Ελλάδας από το
ευρώ.

Σε ερώτηση για τον εάν οι Γερμανοί επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά, ενώ το 40% θετικά. Υπάρχει, επίσης, κι ένα ποσοστό 8% που δεν ήθελε να λάβει θέση για το θέμα. Λαμβάνοντας υπ' όψιν παλαιότερη δημοσκόπηση της ZDF διαπιστώνεται αντιστροφή του κλίματος στην Γερμανία, τουλάχιστον δημοσκοπικά.

Σε δημοσκόπηση της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης που διενήργησε τον Φεβρουάριο, η πλειοψηφία των Γερμανών έλεγε "Ja" στην παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ ενώ το ποσοστό των Γερμανών που υποστήριζαν ένα "Grexit", ήταν 41% .

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης σχολιάζοντας τη νέα δημοσκόπηση: "H συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης για την κρίση του ευρώ, προφανώς ώθησε τους Γερμανούς πολίτες να επανεξετάσουν τη στάση τους", σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα