Συμφωνια στρατιωτικης συνεργασιας κυπρου - βρετανιας...

08:00 3/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Πρόγραμμα «Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας» υπέγραψαν...
στο Λονδίνο ο Κύπριος υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης με τον Βρετανό ομόλογο του Μάικλ Φάλον.

Το πρόγραμμα, που αφορά το τρέχον έτος, περιλαμβάνει επιμέρους δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας, τόσο επιχειρησιακής φύσης όσο και σε επίπεδο κατάρτισης και εκπαίδευσης σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η διενέργεια σεμιναρίων και η φοίτηση Κύπριου αξιωματικού στο Βασιλικό Κολέγιο Αμυντικών Σπουδών, τη σχολή αξιωματικών των βρετανικών
ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκειας της συνάντησης οι κύριοι Φωκαΐδης και Φάλον συζήτησαν θέματα διμερούς και άλλου κοινού ενδιαφέροντος, όπως η τρέχουσα κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, η συνεργασία στον τομέα της θαλάσσιας και της ενεργειακής ασφάλειας, η συνεργασία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλων ασύμμετρων απειλών, ο χειρισμός της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Φωκαΐδης ενημέρωσε επίσης τον Βρετανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Κυπριακό.

Ακόμη, ο κ. Φάλον ευχαρίστησε τον κ. Φωκαΐδη για τη συμβολή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση της απειλής της τρομοκρατίας και για τη συνεργασία των δύο χωρών στο χειρισμό της υπόθεσης των δεκάδων μεταναστών που έφτασαν στο έδαφος της βάσης Ακρωτηρίου τον περασμένο Οκτώβριο. Σημείωσε επίσης την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών ως προς τη λειτουργία των βρετανικών βάσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα