Το τριτο μνημονιο αλλαζει σημαντικα την αγορα γαλακτος

16:30 12/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Την πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος που σήμερα προσδιορίζεται στις 7 ημέρες προβλέπει το νέο μνημόνιο που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη από την Βουλή...
Όπως προβλέπει η σχετική διάταξη του νέου μνημονίου:

«Η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Παραγωγικής
Ανασυγκρότησης».

Με την υφιστάμενη ρύθμιση καθορίζονταν στο νόμο ότι «…η συντήρησή του διαρκεί μέχρι και επτά ημέρες, καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε έλεγχο των αρμόδιων αρχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Όπως αναφέρεται με τη νέα ρύθμιση διευρύνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος που πλέον θα μπορεί να μένει στο ράφι έως και 10-11 ημέρες, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η πραγματοποίηση εισαγωγών από τους γαλακτοβιομήχανους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ουσία πρόκειται για την εφαρμογή της αρχικής σύστασης της εργαλειοθήκης 1 του ΟΟΣΑ που είχε επιχειρήσει να νομοθετηθεί από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και βουλευτών της τότε συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα