Κριτικη απο τα κομματα της αντιπολιτευσης στη νεα συμφωνια

14:00 12/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Με ιδιαιτέρως σκληρά σχόλια υποδέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το νέο μνημόνιο, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στα επιτελεία τους, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή. Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει υπό την...
Προεδρία του Β. Μεϊμαράκη, σε διευρυμένη σύνθεση, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος, προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή στη Βουλή, καθώς αρκετοί βουλευτές αντιδρούν
στην ψήφιση τόσο σκληρών μέτρων.
«Αυτή η συμφωνία είναι κατάληξη της διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα», δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης, ενώ η Συγγρού σε ανακοίνωσή της, με αφορμή και τον τρόπο που παρουσιάζει το Μαξίμου τη συμφωνία κάνει λόγο για μύθους και ψευδαισθήσεις της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «το νέο μνημόνιο είναι το πιο επώδυνο από όλα».
«Αντί σήμερα η κυβέρνηση να θριαμβολογεί για τη σύναψη του τρίτου μνημονίου, που φέρει την αποκλειστική της σφραγίδα, οφείλει να ζητήσει μία μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα που επί μακρόν έλεγε και για την κατάσταση στην οποία έφερε σήμερα τη χώρα και την οικονομία της», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.
«Η αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, δεν είναι αυτή που θέλει, αλλά μια συμφωνία χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν από δύο ή τρεις μήνες. Κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «η αμφιταλάντευσή του όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας», ενώ προσθέτει ότι έχει «επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος». Σήμερα συγκαλείται η ΚΟ του «Ποταμιού».
«Η κυβέρνηση περνά πια οριστικά από την δημιουργική ασάφεια στην παράδοση άνευ όρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες, «για την τραγική τους αποτυχία». Η Φ. Γεννηματά συγκαλεί σήμερα την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
«Το τρίτο μνημόνιο πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ’ τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού», αναφέρει το ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα