Θεμα εκλογων εμμεσως πλην σαφως θετει και ο φιλης

13:15 19/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Θέμα εκλογών σε χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε και αφού πρώτα ψηφιστούν τα νομοσχέδια που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έθεσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης...

Ο Ν. Φίλης εξήγησε ότι «όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα. Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί, έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, δεύτερον έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που
θα τελειώσει 15-20 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας».

Και πρόσθεσε: «Το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες δεν βοηθά τα συμφέροντα του πολίτη. Υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης. Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματός και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε».

«Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ της δραχμής και ο ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Τώρα η πλειοψηφία θα οδηγήσει τη χώρα για τρίτη φορά στις κάλπες μέσα σε 9 μήνες κι αυτό το λένε πολιτική σταθερότητα... Ο παραλογισμός έχει και κάποια όρια» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ ζήτησε διακομματική συνεννόηση σε νομοσχέδια όπως την Παιδεία και αυτό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η χώρα έχει αποφύγει προσωρινά το Grexit» προειδοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα, ωστόσο δεν μπορεί να είναι έρμαιο των εσωτερικών ανακατατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η βουλευτής.

Για το θέμα των εκλογών, η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη εξήγησε ότι «οι εκλογές θα βάλουν πάλι την ελληνική οικονομία στο ψυγείο, ενώ η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα