Συναγερμος στην ελ.ας για ενδεχομενο τρομοκρατικο χτυπημα...

13:23 13/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.Α.Σ καθώς εκφράζονται φόβοι για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού...

Σύμφωνα με πληροφορίες, τίθενται σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αττική, ενώ ενισχύονται οι περιπολίες των δίκυκλων ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ,
κυρίως τη νύχτα.
Αξιωματικοί που γνωρίζουν καλά τα θέματα τρομοκρατίας και έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα δεν κρύβουν την ανησυχία τους τους καθως η νέα γενιά τρομοκρατών δείχνει να ενδιαφέρεται για χτυπήματα «ανθρώπινων στόχων» και οχι «σταθερών στόχων» όπως κτήρια.
Χαρακτηριστική για το κλίμα που επικρατεί στην Κατεχάκη είναι η δήλωση ανώτατου αξιωματικού: «Με ασύλληπτα μέλη της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" και τον Χριστόδουλο Ξηρό δραπέτη δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού».
Γρίφος το δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού
Πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική προκαλεί το ποιοί κρύβονται πίσω από το δίκτυο υποστήριξης του «Μανώλη» της 17Ν στην Αθήνα. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές, ο «πυρήνας υποστήριξης», που του παρέχει χρήματα αλλά και ασφαλές κρησφύγετο αποτελείται από μέλη της νέας γενιάς τρομοκρατών, τα οποία βλέπουν στο πρόσωπο του Ξηρού τον ηγέτη του νέου αντάρτικου πόλης, ενώ δεν αποκλείουν να συμμετέχουν και ποινικοί - γνώριμοι του Ξηρού από την φυλακή.
Σε εξέλιξη οι έρευνες
Οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τα ίχνη του «Μανώλη» της 17Ν αλλά και το κρυσφήγετο στο οποίο έχει βρει καταφύγιο από το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιανουαρίου, όταν με αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου έφτασε στην Αθήνα.
Οι έρευνες της αστυνομίας έχουν επεκταθεί σε όλη την Αττική χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα