Speakeasy: Γνωρίστε το πρώτο μυστικό μπαρ της Αθήνας (ΦΩΤΟ)

Είναι το must και talk of the town της Νέας Υόρκης, ενώ έχει απλώσει τα δίχτυα του σε Παρίσι και Λονδίνο αλλά και σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου. Ο λόγος για τα secret bars, τα κρυφά δηλαδή μπαρ.

Ο όρος «speakeasy», ως κωδική ονομασία των παράνομων υπογείων, καθιερώθηκε στη Νέα Υόρκη την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Σε αυτά τα κρυφά μπαρ μπορούσαν οι λάτρεις του ποτού να πίνουν ελεύθερα.

Τα μυστικά

αυτά μπαρ εξαπλώθηκαν γρήγορα σε πολλές πρωτεύουσες του κόσμου, από τη λίστα βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει η Αθήνα. Το πρώτο Speakeasy στην Αθήνα άνοιξε πριν δυο χρόνια στο Χαλάνδρι κρατώντας από τη μυστική παράδοση μόνο τον τίτλο. Ώσπου οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να το κατεβάσουν στο κέντρο, φτιάχνωντας ένα πραγματικό «κρυφό μπαρ» στην καρδιά της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα υπόγειο χώρο στο Σύνταγμα ο οποίος κρύβεται από μια πόρτα εντός του ιστορικού τριγώνου, κάτι που σε καμία περίπτωση δε μοιάζει με είσοδο σε μπαρ. Αφού χτυπήσετε το κουδούνι και περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να σας ανοίξουν, κατεβαίνετε κάποια σκαλιά και βρίσκετε την περίφημη κρυφή «λέσχη».

Όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες στο popaganda το πρώτο αθηναϊκό μυστικό μπαρ είναι περισσότερο προσανατολισμένο στους συνειδητοποιημένους πότες παρά στο πάρτι πλήθος, ενώ οι ίδιοι διατηρούν τη διεύθυνσή του κρυφή (μέχρι και η σελίδα στο facebook δεν την αναγράφει στις πληροφορίες).

The post Speakeasy: Γνωρίστε το πρώτο μυστικό μπαρ της Αθήνας (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
speakeasy αθηνα eisodos, λεκκα κρυφο μπαρ
Τυχαία Θέματα