Συγκρουση στη βουλη για την εξοδο στις αγορες...

17:54 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Με πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ συγκυβέρνησης και αντιπολίτευσης βρήκε την Βουλή η έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές...
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στις καταγγελίες περί κάλπικης εξόδου που εξυπηρετεί κυβερνητικές προεκλογικές σκοπιμότητες ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μίλησαν για τέλος των μνημονίων και ήττα του λόμπι της δραχμής.
Παράλληλα το σύνολο των εκπροσώπων των κομμάτων καταδίκασε την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

ΝΔ: «…βλάπτετε τη χώρα»

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στην απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναλάβει τα θέματα εθνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι «Προφανώς θα ήταν απασχολημένοι με την εκστρατεία επιχείρηση αποδόμησης της χώρας. Βλάπτετε την χώρα».

Απαντώντας στο επιχείρημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η έξοδος στις χώρας είναι επικοινωνιακού και προεκλογικού χαρακτήρα είπε «Ξαφνικά οι διεθνείς αγορές συνωμότησαν για να βγει δήμαρχος στην Αθήνα;» ενώ αναφορικά με τα δημοσιεύματα με τα δημοσιεύματα που επικαλέστηκε ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε «επέλεξε να αναγνώσει μόνο τα αρνητικά δημοσιεύματα. Επέλεξαν αρθρογράφους που συστηματικά πλήττουν την χώρα καθ όλη την διάρκεια της κρίσης»

ΣΥΡΙΖΑ: «προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από την έξοδο στις αγορές»

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ισχυρίστηκε ότι «οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί υπηρετούν καθαρά προεκλογικές σκοπιμότητες» και ως κυβέρνηση και γερμανίδα καγκελάριος «χέρι – χέρι επιδιώκουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: να μην γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους και να βοηθηθούν Σαμαράς- Βενιζέλος να περάσουν το κάβο των εκλογών». Επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα της Süddeutsche zeitung που κάνει λόγο περι ψεύτικης εξόδου και άρθρα των NYTκαι FT που επίσης αμφισβητούν την κίνηση ενώ για την αυριανή επίσκεψη της κα. Αγκελα Μέρκελ είπε «έρχεται να να δώσει στήριξη στους συνεταίρους της: Σαμαρά- Βενιζέλο» και επέμεινε πως πρέπει να διεκδικηθεί «γενναίο κούρεμα χρέους και όχι να επιλεγεί μια προεκλογική καμπάνια με έξοδα των φορολογουμένων».

ΠΑΣΟΚ: «το λόμπι της δραχμής ηττήθηκε»

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι «η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για εμάς καθώς το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας της εξόδου στις αγορές ανήκει στο ΠΑΣΟΚ». «Είμαστε εδώ αποδεκατισμένοι βαθύτατα πληγωμένοι. Είμαστε όμως εδώ για να πούμε ότι τον πόλεμο τον κερδίσαμε. Οι δυνάμεις της δημαγωγίας, του λόμπι της δραχμής ηττήθηκαν συντριπτικά και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν και να βρουν φωνή στην πολιτική» είπε και πρόσθεσε ότι τα ΜΜΕ αντί να φιλοξενούν βουλευτές των κομμάτων « θα έπρεπε να φιλοξενούν τους οικονομολόγους της μπαρούφας και τους Συνταγματολόγους της δραχμής για να κάνουν σεμινάριο στον ελληνικό λαό πως ορίζεται Συνταγματικά η ασύντακτη χρεοκοπία». Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε «Σας έπιασε ο πόνος τώρα για το επιτόκιο. Θέλετε κι άλλο μνημόνιο. Κλαίτε γιατί βγαίνουμε από το μνημόνιο και κατέπεσε η θεωρία σας» και συμπλήρωσε «Που είναι τώρα τα περί δοσίλογων... Να δούμε σήμερα ποιος είναι δοσίλογος με αυτή τη λογική».

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Νότης Μαριάς ρώτησε για τους όρους εγγύησης των ομολόγων και υποστήριξε ότι «η έξοδος στις αγορές δεν είναι αυτοσκοπός» ενώ ο κ. Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) παραδέχθηκε ότι κερδήθηκε μια μάχη «όχι όμως ο πόλεμος»
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα