«Kαληνύχτα» από τον κυβερνήτη του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Μαλαισίας και άλλη πηγή που επικαλείται το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN, ο κυβερνήτης της πτήσης Ζάχαρι Ασμάντ Σαχ ήταν αυτός που είπε τις τελευταίες λέξεις στο διάλογο με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ. «Καληνύχτα! Malaysian τρία – επτά – μηδέν», φέρεται να είπε ο κυβερνήτης της πτήσης.

Από την ανάλυση της φωνής προκύπτει ότι ο κυβερνήτης ήταν ήρεμος, ενώ πιλότοι της Malaysia Airlines, που γνώριζαν τον

Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ και κλήθηκαν να συνδράμουν τις έρευνες δήλωσαν ότι δεν ακούγονται άλλες φωνές μέσα στο πιλοτήριο.

Τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις σημερινές έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό αναγεννούν τις ελπίδες για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του μοιραίου αεροσκάφους. Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, τα ακουστικά σήματα που εντοπίστηκαν θα πρέπει να αναλυθούν ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για σήματα προερχόμενα «από πηγή κατασκευασμένη από ανθρώπινα χέρια».

Επιπλέον, είναι ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί η κάθοδος του αεροσκάφους, μετά τη διακοπή των επικοινωνιών. Συγκεκριμένα το Boeing, πρώτα έκανε τη μεγάλη στροφή και αφού πέταξε σε απόσταση έως 120 ναυτικά μίλια εξαφανίστηκε από τα στρατιωτικά ραντάρ. Αυτό σημαίνει ότι το αεροσκάφος «βούτηξε» στα 1.500 ή 1.300 μέτρα, αμέσως μετά την αναστροφή.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post «Kαληνύχτα» από τον κυβερνήτη του μοιραίου Boeing της Malaysia Airlines appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα