Η Χρυσή Αυγή της Κύπρου δεν είναι κόμμα ξεκαθαρίζει ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), η αντίστοιχη οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, δεν είναι κόμμα, ξεκαθαρίζει ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Κώστας Κληρίδης, καθώς δεν έχει εγγραφεί στον σχετικό κατάλογο του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κληρίδης, με αφορμή την έρευνα για τα επεισόδια μελών του ΕΛΑΜ

κατά του πρώην ηγέτη των τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, «η αρχική αίτηση του για εγγραφή που υποβλήθηκε κατά το 2010, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών επειδή δεν πληρούντο οι προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, ενώ δεύτερη αίτηση την οποία υπέβαλε κατά το 2011 δεν εξετάστηκε λόγω κάποιων διαδικαστικών κενών που παρατηρήθηκαν στην τροποποιητική νομοθεσία που είχε θεσπιστεί».

Μετά τη θέσπιση της νέας τροποποιητικής νομοθεσίας την 17/12/2012, προστίθεται, το ΕΛΑΜ υπέβαλε στις 28/3/2014 νέα αίτηση για εγγραφή, η εξέταση της οποίας εκκρεμεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου άσκησε έφεση για την μη προφυλάκιση των μελών του ΕΛΑΜ ζητώντας να επανεξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η απόφαση για μη προφυλάκιση των Χρυσαυγιτών σημειώνοντας ότι έχει προχωρήσει η αστυνομική έρευνα εναντίον τους για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

The post Η Χρυσή Αυγή της Κύπρου δεν είναι κόμμα ξεκαθαρίζει ο γενικός εισαγγελέας Κύπρου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα