Στους δρομους η γαλλικη αριστερα για το σκανδαλο καιζακ...

23:05 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο ηγέτης της γαλλικής ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, απήθυνε σήμερα έκκληση για μια δήλωση στις 5 Μαίου για να ''καθαρίσει'' το ταχύτερο η πολιτική ζωή μετά το σκάνδαλο Καιζάκ.

Ο πρώην υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς ...στις προεδρικές εκλογές προτίθεται να γιορτάσει με τον δικό του τρόπο την πρώτη επέτειο από την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ καλώντας για τις 5 Μαΐου σε μια "πορεία των πολιτών για την Έκτη Δημοκρατία".
"Δεν μπορούμε
να δεχτούμε ότι ο γαλλικός λαός, ταπεινωμένος. . . δεν ασχολείται με το θέμα αυτό", δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Info, τέσσερις ημέρες αφότου ο τέως υπουργός Προϋπολογισμού ομολόγησε ότι διέθετε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό.
Χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό του κράτους έναν "άνθρωπο που ξεπεράστηκε από την κατάσταση", ο Μελανσόν εύχεται έτσι "ο λαός να δώσει με μια μεγάλη διαδήλωση ένα γερό λάκτισμα για να καθαρίσει αυτή η απόλυτα αφόρητη πολιτική ατμόσφαιρα".
"Όχι, δεν είναι ένα πρόσωπο που απέτυχε, είναι ένα σύστημα που αποκαλύπτει την εγγενή παρακμή του", τόνισε, επικρίνοντας μια "ολιγαρχία (που) αποτελείται από ισχυρούς άρχοντες και τους έμπιστους τους στον κόσμο της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης".
Καθησυχασμένοι από τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Ζαν Μαρκ Ερό, οι οποίοι απέκλεισαν χθες το βράδυ τον οποιοδήποτε ανασχηματισμό στο στάδιο αυτό, οι υπουργοί προσπαθούν από την πλευρά τους να δείξουν ότι το θέμα δεν τους αφορά, και δεν κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα κύματα του σκανδάλου Καϊζάκ.
Παραδεχόμενος ότι η πενταετής θητεία του Ολάντ βρίσκεται σε μια "εξαιρετικά δύσκολη στιγμή", ο υπουργός Γεωργίας, Στεφάν Λε Φολ, προσπάθησε σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Europe 1 να απορρίψει την ιδέα ότι "επειδή ένας από εμάς έσφαλε, είμαστε όλοι διεφθαρμένοι".
Για αυτόν τον "πιστό" του αρχηγού του κράτους, πρέπει τώρα, μετά από μια εβδομάδα η οποία συγκλόνισε την εκτελεστική εξουσία, να επικεντρωθούμε στην "κρίση" και την ανόρθωση του "παραγωγικού μηχανισμού".
"Δεν θα κάνουμε ανασχηματισμό, επειδή ένας υπουργός ο οποίος δεν είναι πλέον μέλος της κυβέρνησης, συμπεριφέρθηκε πριν από μερικά χρόνια κατά τρόπο ανάρμοστο, κρύβοντας την αλήθεια, με ένοχο τρόπο", δήλωσε από την πλευρά του στον ραδιοσταθμό France 2 ο υπουργός Εργασίας Mισέλ Σαπέν.
Keywords
Τυχαία Θέματα