Αναβολη της καταθεσης της πριγκιπισσας της ισπανιας...

21:59 5/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...Η κλήτευση για τις 27 Απριλίου της Ινφάντα Κριστίνα, κόρης του βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, αναβλήθηκε, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στη Δικαιοσύνη να εξετάσει την προσφυγή που κατέθεσε κατά της απόφασης αυτής...
ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, ο οποίος την Τετάρτη είχε κλητεύσει για εξέταση την Ινφάντα, στο πλαίσιο των ερευνών στην υπόθεση διαφθοράς, με κύριο κατηγορούμενο
τον σύζυγό της, Ινιάκι Ουνδαγαρίν, επισήμανε πως «δεν συμφωνεί να διατηρηθεί» η προβλεπόμενη ημερομηνία.

Ο εισαγγελέας, που δηλώνει αντίθετος στην απόφαση της κλήτευσης της 47χρονης πριγκίπισσας, εκτιμώντας πως δεν υπάρχουν «τεκμήρια», που να στηρίζουν την υποψία της «συνεργασίας» με το σύζυγό της στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος μέσω ενός οργανισμού παροχής αποκλειστικών υπηρεσιών «Ινστιτούτου Νόος», στον οποίο προέδρευε, κατέθεσε σήμερα προσφυγή, ζητώντας αναβολή της εξέτασης.

«Όταν θα υπάρξει απόφαση για την προσφυγή, και εάν το περιεχόμενό της το επιτρέπει, θα καθοριστεί μία νέα ημερομηνία» δηλώνει στην ανακοίνωσή του το δικαστήριο.

Δηλώνοντας πως τα επιχειρήματά του εδράζονται «στην αρχή της ισότητας έναντι του νόμου», ο εισαγγελέας εκτιμά πως η απαγγελία κατηγοριών κατά «ενός προσώπου για γεγονότα που, εκ των προτέρων, δεν παρουσιάζουν παραπτωματικό χαρακτήρα, ισοδυναμεί τουλάχιστον με μεροληπτική αντιμετώπισή του».
Keywords
Τυχαία Θέματα