Στον οπαπ η εκμεταλλευση των κρατικων λαχειων

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη, τη δεσμευτική...
οικονομική προσφορά της κοινοπραξίας εταιρειών ΟΠΑΠ Ιnvestment Limited, Lottomatica, Intralot Lotteries Limited Scientific Games Global Gaming, για το δικαίωμα εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων για 12
έτη.

Σημειώνεται, ότι το 2010 τα συνολικά κέρδη του Δημοσίου από τη λειτουργία των Κρατικών Λαχείων ήταν περίπου 80 εκατ. ευρώ, ενώ τα έτη 2011 και 2012 η πορεία τους ήταν έντονα πτωτική, με τα εκτιμώμενα κέρδη να διαμορφώνονται στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ κατ' έτος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα οφέλη για το Δημόσιο από την αποκρατικοποίηση είναι πολλαπλά και σημαντικά, καθώς βελτιώνουν ουσιαστικά τα προσδοκώμενα έσοδα σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση, και ενισχύουν ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές δράσεις και πολιτικές, που σχετίζονται με τη λειτουργία των Κρατικών Λαχείων.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ι. Εμίρης, δήλωσε: «Τόσο το τίμημα, όσο και η εμβέλεια των εταιρειών που αναλαμβάνουν τη διαχείριση των Λαχείων κρίνονται απολύτως ικανοποιητικά. Μερικές από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες στον χώρο των λαχείων, συμμετέχουν σε μια κοινοπραξία που εγγυάται την ανάπτυξη του θεσμού, την αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου, τη σημαντική αύξηση των εσόδων του Δημοσίου, την ενίσχυση της συμβολής των εσόδων των Λαχείων σε κοινωνικές δράσεις, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.»
Keywords
Τυχαία Θέματα