Προτάσεις ταινιών για DVD (Μέρος 4ο)

Καλησπέρα και πάλι!

Χωρίς εισαγωγές, φύγαμε στις προτάσεις της εβδομάδας της σειράς Προτάσεις ταινιών για DVD.:

28 days later

Οι φαν του είδους, θα με πάρετε με τις πέτρες. Προφανώς δεν προτείνω τίποτα ιδιαίτερα ψαγμένο, όμως για όλους εσάς που οι ταινίες με θέμα ιούς, μεταλλάξεις και ζόμπια, θεωρούνται κατηγορία που δεν ακουμπάμε, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία, στην πιο ρεαλιστική εκδοχή του είδους. Πολύ καλή σκηνοθεσία, άρτια ερμηνεία, δυνατό soundtrack, γενικά ότι πιο άρτιο στο είδος.

Persepolis

Μία πολύ ιδιαίτερη

ταινία, το Persepolis, εξίσου διάσημο, αποτελεί μία καλή πάσα για τους μη μυημένους σε τέτοιου είδους ταινίες, να μπουν στο κλίμα. Ιράν, γυναίκα, πόλεμος, μετανάστευση. Μην ξεχνάς ποτέ ποιος είσαι και πως μόνο σου όπλο, είναι η αξιοπρέπειά σου.
Must!

Sideways

Ο… δικός μας Alexander Payne, σκηνοθετεί μία ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή τον Paul Giammanti. Κλείνοντας δύο χρόνια χωρισμένος και… καταθλιπτικός, ο Miles βρίσκει την ευκαιρία να να αλλάξει τη ζωή του στο μπάτσελορ εβδομαδιαίο ταξίδι που διοργανώνει ο κολλητός του για τον επικείμενο γάμο του. Θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ή θα δειλιάσει; Τρυφερό, αληθινό, με ωραίες στιγμές χιούμορ και… οινογνωσίας!

The Squid And The Whale

Μία ενδιαφέρουσα παραγωγή, το The Squid And The Whale καταπιάνεται με ένα κλισέ θέμα, με πρωτότυπη προσέγγιση (τόσο όσον αφορά τη δομή, όσο και τα πλάνα). Οι γονείς τετραμελούς οικογένειας οδηγούνται στο διαζύγιο και οι επιπτώσεις σε κάθε ένα μέλος ξεχωριστά, είναι ραγδαίες, συνεχείς και πολύπλοκες. Βάλτε το στην watchlist σας…

Festen

Για το τέλος, ακόμα μία ταινία – κλισέ (αλλά και σταθμός), που αξίζει να προσπαθήσετε όσοι δεν τα πάτε καλά με τις ταινίες που θεωρείτε «ψευτοκουλτουρέ». Τα μέλη μιας οικογένειας επανενώνονται με αφορμή τα εξηκοστά γενέθλια του πατέρα-αφέντη. Στο επίσημο δείπνο, ο μεγαλύτερος γιος θα προβεί σε αποκαλύψεις που σοκάρουν. Η ταινία αποτελεί διαμαντάκι του Dogm 95. Πρόκειται για κινηματογραφικό κίνημα, με συγκεκριμένες αρχές που αφορούν την παραγωγή και τη κινηματογράφιση της ταινίας (πχ. κάμερα στο χέρι, κάθε οπτική επεξεργασία ή φιλτράρισμα απαγορεύεται, κανένας ήχος δεν πρέπει ποτέ να δημιουργείται ξεχωριστά από τις εικόνες και το αντίστροφο κτλ κτλ). Δείτε το και πείτε άποψη!

ΥΓ: Από την επόμενη βδομάδα θα το χοντρύνουμε…

Keywords
Τυχαία Θέματα