Εγερτήριο κάλεσμα προς συνταξιούχους μηχανικούς του ΤΣΜΕΔΕ

Γράφει η Μαρία Σεφέρου  Αυτά είναι τα έργα μας!

Συνάδελφοι συνταξιούχοι μηχανικοί του πρώην υγιέστατου ΤΣΜΕΔΕ (σχέση εργαζομένων προς συνταξιούχους 7:1), από το οποίο οι κυβερνολήσταρχοι υπεξαίρεσαν αποθεματικό 3,5 δις ευρώ και το έκαναν κουρεμένα ομόλογα, σε συνέχεια προηγούμενου σπαραξικάρδιου άρθρου μου εδώ, σας ενημερώνω για τις κάτωθι θετικές εξελίξεις και κάνω έκκληση ν’ αντισταθούμε συλλογικά, δυναμικά και αποφασιστικά και να παλέψουμε για το

δίκιο μας, προτού μας στείλουν να ψάχνουμε για τροφή στα σκουπίδια.

Χθες λήφθηκε ομόφωνη θετική απόφαση από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στην οποία αντιπρόεδρος είναι ο κ. Στυλιανός Σφακιανάκης ([email protected]), με το παρακάτω μοναδικό ΘΕΜΑ:

«Νομιμοποίηση δικηγόρου Αθηνών… προς άσκηση Αιτήσεως Ακυρώσεως και Αιτήσεως Αναστολής με αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας,
προς ακύρωση και αναστολή των διατάξεων περί της περαιτέρω περικοπής από την 1-1-2013 των συντάξιμων αποδοχών των μελών μας σε εφαρμογή του Ν. 4093/2012, 
και προς άσκηση ατομικών αγωγών ενώπιον των Πολιτικών Δικαστηρίων με σκοπό τη διεκδίκηση των προκυπτουσών χρηματικών διαφορών από 1-1-2010 και εφεξής κατ΄ εφαρμογή των Νόμων του Μνημονίου 3833/2010, 3845/2010, 4024/2011, 4051/2012 και ακολούθως και παράσταση αυτού ενώπιον των ανωτέρω αρμοδίων Δικαστηρίων προκειμένου να εκπροσωπήσει τα μέλη της Ένωσης και να τις υποστηρίξει».

Tο αρχικό κόστος (4.000 ευρώ) της συλλογικής προσφυγής για ακύρωση και αναστολή περαιτέρω περικοπών των συντάξεών μας αναλήφθηκε από την ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφαλίσεως Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων)).

Το κόστος των ατομικών αγωγών για διεκδίκηση των ποσών που ήδη μας έχουν περικοπεί θα εξαρτηθεί σπό το σύνολο των εναγόντων. Από το σύνολο των εναγόντων επίσης θα εξαρτηθεί και το ποσοστό που θα λάβει ο δηκηγόρος από τα παρακρατηθέντα ποσά των συντάξεων που θα επιστραφούν, στην περίπτωση που δικαιωθούμε. Προς το παρόν δεν γνωρίζει τον αριθμό για να δώσει την απάντηση.

Το αρχικό ατομικό κόστος, εάν οι ενάγοντες είναι, π.χ., 150, θα είναι περίπου 50-60 ευρώ. Εάν κάποιος μόνος θέλει ν’ αναλάβει την υπόθεσή του και να την φτάσει στο Συμβούλιο Επικρατείας το κόστος ίσως ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ. Συμφέρει λοιπόν από κάθε άποψη να κινηθούμε συλλογικά και άμεσα. Παρακαλείσθε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα, και όσοι δεν έχετε τα στοιχεία μπορείτε να τ’ αναζητήσετε στο ΤΣΜΕΔΕ.
Ο δικηγόρος ο οποίος ήταν προσκεκλημένος έδωσε το παρακάτω έντυπο για τα απαιτούμενα, το οποίο πρέπει να συμπληρωθεί και να σταλεί ταχυδρομικώς ή ιδιοχείρως στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ (Κολοκοτρώνη 4, Αθήνα 105 61), ή ηλεκτρονικά με τα απαιτούμενα συνημμένα στον κ.  Στυλιανό Σφακιανάκη ([email protected]).

Συγνώμη που δεν δίνω στη δημοσιότητα το όνομα του δικηγόρου, αλλά ζήτησε να επικοινωνούμε με το προεδρείο της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διότι λέει αν απαντά στα τηλέφωνα του κάθε συνταξιούχου που έχει απορίες δεν θα του μένει χρόνος να κάνει δουλειά. Δίκιο δεν έχει;

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα