Στον οηε η κατασταση στο κοσοβο

10:23 4/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Κόσοβο θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, οπότε θα συζητηθεί η τριμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού...
για την κατάσταση στην περιοχή. Η δυνητικά ασταθής κατάσταση στο Κόσοβο επηρεάζει το διάλογο Βελιγραδίου- Πρίστινας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις συνομιλίες για την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας
του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι το καθεστώς δεν μπορεί να είναι η οδός προς την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης στο ζήτημα του Κοσόβου.

Τα γεγονότα στο βόρειο Κόσοβο έδειξαν ότι το καθεστώς, ως μέσο για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, δεν μπορεί να επιφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα, επισημαίνει- μεταξύ άλλων- στην έκθεσή του ο κ. Μπαν Κι Μουν.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ αναφέρει ακόμη ότι η ένταση στην περιοχή μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί τελευταία, αλλά ο ίδιος εξακολουθεί να ανησυχεί για την ασταθή κατάσταση και τους συνεχείς κινδύνους από τις προκλήσεις και την κλιμάκωση των πολυεθνοτικών εντάσεων.

Η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο παραμένει τεταμένη, κυρίως εξαιτίας των ενεργειών που έχουν αναλάβει η Πρίστινα, οι Σέρβοι του Κοσόβου και το Βελιγράδι κατά την προηγούμενη περίοδο.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν υπενθύμισε ακόμη ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέβαλε την απόφαση για τη χορήγηση καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη χώρας στη Σερβία ως τον επόμενο μήνα (Μάρτιο) και ότι ορισμένες χώρες συνέδεσαν την εξέλιξη αυτή με την κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο.
Keywords
Τυχαία Θέματα