Στα υψη η δημοτικοτητα της μερκελ

08:52 4/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Το 64% των θετικών απόψεων των Γερμανών συγκεντρώνει η Α. Μέρκελ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται, η δημοτικότητά της βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της από την επανεκλογή της. Στο τελευταίο πολιτικό βαρόμετρο του τηλεοπτικού...
δικτύου ARD, η γερμανίδα καγκελάριος τοποθετείται στη δεύτερη θέση ως προς τη δημοτικότητα των πολιτικών. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με 65%.

Οι ηγέτες
της αντιπολίτευσης Πεερ Στάινμπρουκ και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ του SPD, δεν καταλαμβάνουν παρά την τέταρτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, με 55%.

Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Αγγελα Μέρκελ είναι μία "καλή καγκελάριος", το 85% θεωρεί ότι εκπροσωπεί επάξια τη Γερμανία στον κόσμο και το 55% θεωρεί ότι συμπεριφέρεται "ως υπερκομματική πολιτική προσωπικότητα".

Εάν οι βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία διεξάγονταν σήμερα, η Χριστιανοδημοκρατiκή Ενωση (CDU) θα εξασφάλιζε το 36% των ψήφων (άνοδος κατά μία εκατοστιαία μονάδα) , ενώ ο εταίρος της στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δυσχερή θέση εξασφαλίζοντας το 3% των ψήφων (άνοδος κατά μία μονάδα από την προηγούμενη έρευνα της 19ης Ιανουαρίου).

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι χάνουν από μία μονάδα και εξασφαλίζουν αντίστοιχα το 29% και το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Το κόμμα της αριστεράς Die Linke εξασφαλίσει το 7% (+1%) και το κόμμα των Πειρατών το 6% της πρόθεσης ψήφου.
Keywords
Τυχαία Θέματα