Στον εισαγγελεα ο ακης τσοχατζοπουλος

17:52 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Γιάννα Παπαδάκου
(από το : vima.gr)
Με την ιδιότητα του υπόπτου εκλήθη και ενεφανίσθη πριν από λίγο, σήμερα, Παρασκευή , το μεσημέρι, στον εισαγγελέα Γαληνό Μπρή ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο...
A. Τσοχατζόπουλος εκλήθη ως ύποπτος για ανειλικρινή
φορολογική δήλωση του 2010 (αφορά τη χρήση του 2009). Ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Τα στοιχεία για τα οποία εκληθη να δώσει εξηγήσεις ο πρώην υπουργός προέκυψαν από το επίμαχο «Πόθεν Εσχες» σε συνδυασμό με όσα προέκυψαν μετά την άρση του τραπεζικού - φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 δικαιολογούσε ως λήψη δανείων, ωστόσο σε αυτά τα ποσά δεν είχε περιληφθεί το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ τα παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνταν με βάση τα εισοδήματά του.

Εξερχόμενος από το γραφείο του κ. εισαγγελέα ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι η μονοκατοικία δηλώθηκε το 2011 γιατί είχε αγορασθεί το 2010, ενώ επανέλαβε ότι έχει επανειλημμένως στείλει Βουλή όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που δικαιολογούν τα εισοδήματα και την περιουσία του.
Keywords
Τυχαία Θέματα